7 λόγοι που οι μηχανόβιοι είναι καλύτεροι οδηγοί αυτοκινήτων
May 15, 2016
coffee
Καφές: Μύθοι και Αλήθειες
May 18, 2016

Γλυπτά από σαγιονάρες που μολύνουν θάλασσες και ακτές

ocean sole

Μια οργάνωση ανακύκλωσης στην Κένυα φτιάχνει αριστουργήματα από σαγιονάρες που βρίσκουν πεταμένες στις παραλίες.

«Παθιασμένοι με τον ωκεανό, τα οικοσυστήματά του και την ζωή των ψαριών και των άλλων οργανισμών που ζουν στη θάλασσα, ανακυκλώνουμε σαγιονάρες που βρίσκουμε εγκαταλελειμένες στα νερά ή τις παραλίες της Κένυα»

γράφει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης,  Ocean Sole.

Η ιδέα ξεκίνησε από την ωκεανολόγο Julie Church που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κένυα, και που πλέον διαχειρίζεται και το Ocean Sole foundation το οποίο αγοράζει πλέον πεταμένες σαγιονάρες από τα διάφορα ποτάμια της Κένυας που όλα καταλήγουν στη θάλασσα, και κάνει τέχνη με αυτά.

OceanSole15

Χιλιάδες σαγιονάρες ξεβράζονται κάθε χρόνο στις ακτές της ανατολικής Αφρικής, και δημιουργούν μια περιβαλλοντική καταστροφή. Εμποδίζουν τις χελώνες να πάνε στη θάλασσα, τα ψάρια ή άλλα ζώα τις τρώνε με αποτέλεσμα να πνίγονται, και χαλάνε το φυσικό τοπίο των παραλιών της περιοχής.

Έτσι, αυτή η οργάνωση, η οποία απασχολεί 40 μόνιμους υπαλλήλους, δίνει δουλειά σε γυναίκες της περιοχής οι οποίες πλέκουν στολίδια από τις σαγιονάρες, οι Κενυάτες αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι αυτό, και να καθαρίζονται οι ακτές, αλλά και να περάσουν και ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: www.o-klooun.com