Τι είναι αυτή η πέτρα που βρήκε το Curiosity στον Άρη και λάμπει σαν χρυσός
December 1, 2018
Ο Ήχος του Φωτός που εξέπεμψε η Huawei από τη Βιέννη
December 3, 2018

Η παράδοση συναντά την τεχνολογία στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Η παράδοση συναντά την τελευταία τεχνολογία, γίνεται ψηφιακή και τα έργα παρουσιάζονται στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής.

Τα κεντήματα του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής από την καμπάνια για την Black Friday της Κωτσόβολος έγιναν ψηφιακή εκτύπωση και εκτίθεται στη διάθεση του κοινού.

Η καμπάνια της Κωτσόβολος για το Black Friday ξεπέρασε κάθε δεδομένο, με το σχετικό υλικό της να φτάνει στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού διαδικτύου.

Εργόχειρα, είδη λαϊκής τέχνης, που χρειάστηκαν για τα γυρίσματα των τηλεοπτικών σποτς, καθώς επίσης και ψηφιακά κεντήματα σε εκτύπωση υψηλής ανάλυσης βρήκαν το χώρο τους στο πρωτοποριακό Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής.

Τα έργα θα βρίσκονται στο νέο χώρο του μουσείου ως τις 14 Δεκεμβρίου 2018, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στη νέα γενιά που το επισκέπτεται να δει την εξέλιξη τις τεχνολογίας και τις δυνατότητες που δίνει ακόμα και σε είδη της λαϊκής παράδοσης.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής με βασικό χορηγό την Κωτσόβολο, φιλοξενεί την πιο πλούσια και σπάνια συλλογή προϊόντων Πληροφορικής στη χώρα.

Πάνω από 4.500 αντικείμενα hardware, software και άλλα, «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα.

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο άλλαξε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα αναδιαμόρφωσε τις λειτουργίες του, δίνοντας βαρύτητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εποικοδομητικές συνεργασίες του με άλλους φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

elmp.gr

Πέτρου Σπυρόπουλου 2 & Θεσσαλονίκης, Μοσχάτο

210 300 7010

Πηγή: newsbeast.gr