Αυγουστιάτικη πανσέληνος στην Αττική – Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο
August 7, 2017
nasa-9y
9χρονο αγοράκι στέλνει αίτηση για δουλειά στη NASA
August 10, 2017

Ο έλληνας καλλιτέχνης που βάφει τα δέντρα της Αυστραλίας μπλε

mple-dentra

Ο Κονσταντίν Δημόπουλος επιδιώκει να εκφράσει ένα μήνυμα κοινωνικής συνείδησης και οικολογικής συνειδητοποίησης, ιδιαίτερα όσον αφορά τη σκόπιμη καταστροφή των δασών.

O Ελληνικής καταγωγής γεννημένος στην Αίγυπτο καλλιτέχνης Κονσταντίν Δημόπουλος έχει κάνει ένα μεγάλο πρότζεκτ για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Σε μια προσπάθεια να τονίσει την εφήμερη ποιότητα της φύσης και να ευαισθητοποιήσει ως προς τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ο καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στη Ζηλανδία,  χρησιμοποιεί μια μη τοξική, μη μόνιμη χρωστική ουσία για να ζωγραφίζει «μπλε δέντρα», σε είκοσι πόλεις από το Σακραμέντο μέχρι το Σίδνεϊ .

Πάντα γνωρίζω ότι η τέχνη είναι, και πάντα υπήρξε, ένα εκτεταμένο κομμάτι της φύσης και ότι η τέχνη μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική αλλαγή.

…Λέει ο Δημόπουλος για το ενδιαφέρον του για τη δημόσια τέχνη. «Για να συμβεί αυτό πρέπει να απομακρυνθούμε από τους θεσμούς και τις αίθουσες τέχνης και να μετακομίσουμε έξω από στη φύση και στα ανθρώπινα όντα και στους χώρους διαβίωσης τους».

Ο Κονσταντίν Δημόπουλος επιδιώκει να εκφράσει ένα μήνυμα κοινωνικής συνείδησης και οικολογικής συνειδητοποίησης, ιδιαίτερα όσον αφορά την σκόπιμη καταστροφή των δασών.

Στις δύο πόλεις και σε φυσικά τοπία, ο καλλιτέχνης συναντά εθελοντές από την κοινότητα για να μεταμορφώσει τα δέντρα σε καμβά για χρώμα και δημιουργική έκφραση. «Νομίζω ότι τα μπλε δέντρα είναι ένα έργο τέχνης που έχει μια ισχυρή αναγεννητική όψη, ένα οργανικό έργο που συνεχώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται από το χώρο στον τόπο. Από  εποχή σε  εποχή τα δέντρα μεγαλώνουν μέσα στους κύκλους της φύσης και τα χρώματα αρχίζουν να αλλάζουν και να εξαφανίζονται. Υπάρχει μια αίσθηση του χρόνου ως μέρος της έννοιας. Ο χρόνος που καθορίζει τη δική μας ύπαρξη μετριέται μέσα από αυτά τα δέντρα».

Πηγή: thetoc.gr