30 Έξυπνες Billboard Διαφημίσεις
June 24, 2016
summer-nails
30 Καλοκαιρινές προτάσεις για τα νύχια σου
June 28, 2016

Ποιά είναι η ιδανικότερη στάση ύπνου;

stasi-ypnou

Κατά τη διάρκεια του ύπνου παίρνουμε πολλές και διάφορες στάσεις. Ξέρουμε όμως ποια είναι η καταλληλότερη για την υγεία μας;

1. Εμβρυακή

Η πιο κοινή στάση ύπνου είναι η εμβρυακή. Αυτό που πρέπει να προσέχετε αν συνηθίζετε να κοιμόσαστε με αυτό τον τρόπο είναι να αποφεύγετε να στηρίζεστε στην αριστερή σας πλευρά (της καρδιάς) και να διατηρείτε την πλάτη σας ευθεία. Μια καλή λύση είναι να βάζετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας.

2. Ανάσκελα

Μπορεί να μην μας βολεύει ιδιαίτερα να κοιμόμαστε ανάσκελα, αλλά είναι η καλύτερη στάση για το σώμα μας, αφού έτσι η αναπνοή μας λειτουργεί αβίαστα και τα όργανά μας δουλεύουν πιο άνετα. Καλό είναι επίσης να τοποθετούμε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά μας προκειμένου να «διατηρηθούν» οι φυσικές καμπύλες του σώματος.

stasi-ypnou

3. Μπρούμυτα

Σε πολλούς αρέσει να κοιμούνται μπρούμυτα, ωστόσο οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί, καθώς αυτή η στάση επιβαρύνει πολύ τα όργανα, και ειδικά το στομάχι και τους πνεύμονες.

Η συγκεκριμένη στάση προτείνεται μόνο σε αυτούς που πάσχουν από δισκοπάθεια εξαιτίας της αποφόρτισης που επέρχεται στην οσφυϊκή μοίρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη, σε θέση χαλαρής προσοχής, με τα πόδια παράλληλα και ανοιχτά στο ύψος των ώμων και παρατηρήστε τη στάση σας. Προσέξτε την τοποθέτηση των ώμων σας πόσο μπροστά προβάλλουν και αν βρίσκονται στο ίδιο ύψος. Διορθώστε τους αν χρειαστεί ώστε να βρίσκονται στο ίδιο ύψος, παράλληλα με το έδαφος. Σημαντικό είναι να διορθώσετε και τη στάση του κεφαλιού σας, αν π.χ. παρεκκλίνει στο πλάι, αν στρίβει ή αν τείνει σε πρόσθια προβολή. Σίγουρα τώρα η στάση σας θα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Είναι σημαντικό όμως να παρατηρήσετε πόση ώρα μπορείτε να την διατηρήσετε χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε σημαντική προσπάθεια. Από τον αριθμό των κινήσεων διόρθωσης το εύρος τους και το χρόνο παραμονής σας στη σωστή στάση μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε πρόβλημα στάσης της σπονδυλικής σας στήλης ή όχι.