Στρες, κατάθλιψη και Αλτσχάιμερ, μία ανησυχητική εξίσωση
February 27, 2018
Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και στο φεγγάρι
February 28, 2018

Πόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν συνδρομή κινητής τηλεφωνίας μέχρι το 2025

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του GSMA Intelligence, η οποία εκπροσωπεί τη βιομηχανία ψηφιακών επικοινωνιών, και βάσει σχετικής ανάλυσης που παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο του MWC, οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας το 2025 θα αυξηθούν από 5 δισεκατομμύρια που ήταν πέρσι σε 5,9 δισεκατομμύρια.

To μεγαλύτερο ποσοστό διείσδυσης θα είναι στην Ευρώπη, όπου εννέα στους δέκα πολίτες θα είναι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας, με τους οκτώ στους δέκα να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κινητό τους, που σημαίνει ότι θα έχουν smartphones.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη τη Deloitte, εκτιμάται πως οι κάτοχοι smartphones θα επικοινωνούν, μέσω των κινητών τους, 65 φορές την ημέρα, το 2023, γεγονός που σημαίνει πως αυτό το ποσοστό θα είναι αυξημένο κατά 20% σε σύγκριση με σήμερα.

Όπως αναφέρει η μελέτη, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ άλλων εκτιμάται ότι το 2018 ένα δισεκατομμύριο επιβάτες ή το 25% όλων των επιβατών αναμένεται να ταξιδεύει με αεροπλάνα που θα παρέχουν δυνατότητα σύνδεσης εντός της πτήσης (IFC).

Επίσης το 50% της παρακολούθησης τηλεόρασης και βίντεο θα πραγματοποιείται σε οθόνες κινητών συσκευών (tablet, smartphone, laptop), ποσοστό αυξημένο κατά 85% σε σχέση με το 2010, ενώ μόνο τα smartphone θα αντιστοιχούν στο ένα τέταρτο αυτής της παρακολούθησης (αύξηση 160% σε σχέση σε το 2010) σύμφωνα με έκθεση του Consumer Lab, την οποία δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ericsson.

Πηγή: newsbeast.gr