Πώς θα αποκτήσουμε όσο το δυνατόν πιο πλούσιες, γυριστές και μακριές βλεφαρίδες, χωρίς μουντζούρες και εξτένσιον; Συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά μυστικά για να αποκτήσουμε σαγηνευτικό βλέμμα με τη βοήθεια της μάσκαρα.
Το πρωί ο χρόνος για κάθε εργαζόμενη γυναίκα είναι πολύτιμος. Οι περισσότερες κάνουμε ένα βασικό μακιγιάζ που δεν παίρνει πολλή ώρα, ωστόσο εκείνο που δεν παραλείπουμε εμείς οι γυναίκες είναι η μάσκαρα, το Νο 1 απαραίτητο σύνεργο μακιγιάζ σύμφωνα με τις περισσότερες. Ομορφαίνει και «ανοίγει» το βλέμμα, κάνοντας τα μάτια να δείχνουν πιο αμυγδαλωτά και μεγαλύτερα. Ωστόσο, μερικές λανθασμένες κινήσεις μπορεί να έχουν ολέθριο αποτέλεσμα. Αλλες φορές η μάσκαρα μουντζουρώνει το πάνω βλέφαρο, άλλες το κάτω, με αποτέλεσμα το βλέμμα μας στο τέλος της ημέρας κάθε άλλο παρά κολακευτικό να είναι.
1. Κατά την πρωινή ενυδάτωση, αποφεύγουμε τις πολύ λιπαρές κρέμες ματιών και επιλέγουμε πιο ελαφριές ενυδατικές συνθέσεις, γιατί τα έλαια και η υπερβολική υγρασία θα «μαλακώσουν» τη μάσκαρα που θα βάλουμε αργότερα, με αποτέλεσμα να αφήσει εύκολα τα ίχνη της στα βλέφαρά μας.
2. Οταν εφαρμόζουμε τη μάσκαρα, δεν κουνάμε το βουρτσάκι με ζιγκ-ζαγκ κινήσεις, γιατί και οι βλεφαρίδες θα πάρουν ανάλογη φορά. Αντίθετα, κουνάμε το βουρτσάκι από τις ρίζες προς τις άκρες με ευθείες κινήσεις. Αυτό θα διαχωρίσει τις βλεφαρίδες (ανάλογα βέβαια και με το σχήμα που έχει το βουρτσάκι) και θα τους δώσει όγκο και κίνηση.
3. Δεν ανοιγοκλείνουμε τα μάτια όταν βάζουμε τη μάσκαρα. Αντίθετα, τα κρατάμε μισάνοιχτα και κατευθύνουμε το βουρτσάκι έτσι όπως περιγράψαμε παραπάνω.
4. Για να φαίνονται ακόμα πιο μακριές και διαχωρισμένες οι βλεφαρίδες, απλώνουμε τη μάσκαρα πρώτα στις άκρες τους και στη συνέχεια τους εφαρμόζουμε άλλη μία στρώση, από τις ρίζες στις άκρες.
5. Προαιρετικά, αν οι βλεφαρίδες δεν έχουν καμπύλη, χρησιμοποιούμε το ειδικό ψαλιδάκι που θα τις γυρίσει και θα τις κάνει εντυπωσιακές. Τοποθετούμε τη μάσκαρα μετά και όχι πριν, διαφορετικά οι βλεφαρίδες μας μπορεί να τραυματιστούν.
6. Αν οι βλεφαρίδες μας, ό,τι και να κάνουμε, είναι πολύ κοντές ή πολύ ίσιες και ακουμπάνε στα βλέφαρα, τότε επιλέγουμε μια αδιάβροχη μάσκαρα προκειμένου να μην αφήνει ίχνη. Το ίδιο κάνουμε το καλοκαίρι, είτε στην πόλη, όταν η ζέστη «λιώνει» τη μάσκαρα πάνω στα βλέφαρά μας, είτε στην παραλία.
7. Σε περίπτωση που η μάσκαρα έκανε μουντζούρα, την καλύπτουμε με κονσίλερ. Δεν τρίβουμε και σίγουρα δεν την καθαρίζουμε με κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ γιατί θα αφαιρέσει τοπικά το μακιγιάζ μας.
Αν παρατηρούμε ότι οι βλεφαρίδες μας μαδάνε ή φαίνονται πιο αδύναμες απ’ ό,τι συνήθως, πιθανότατα η μάσκαρα έχει λήξει και πρέπει να την αντικαταστήσουμε. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 3 μήνες παραμονής στο ράφι ή στο νεσεσέρ μας, ωστόσο αυτό είναι σχετικό, ανάλογα με τη χρήση της. Γι’ αυτό φροντίζουμε να την αντικαταστήσουμε μόλις δούμε ανησυχητικά συμπτώματα όπως αυτά που προαναφέραμε.
Αποφεύγουμε τα καλλυντικά ντεμακιγιάζ με οινόπνευμα και προτιμάμε διφασικά προϊόντα καθαρισμού ή έλαια καθαρισμού, όπως το έλαιο καρύδας και το καστορέλαιο.
Ο τρόπος
Εμποτίζουμε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και τον ακουμπάμε στις βλεφαρίδες, χωρίς να τρίβουμε, για περίπου ένα λεπτό, μέχρι η μάσκαρα να αρχίσει να διαλύεται. Αν η μάσκαρα έχει εφαρμοστεί σε τόσο πλούσιες στρώσεις που έχει σκληρύνει τις βλεφαρίδες, τότε ίσως χρειαστεί να βάλουμε έξτρα ποσότητα καθαριστικού στον δίσκο ντεμακιγιάζ και να τον αφήσουμε περισσότερη ώρα πάνω στις βλεφαρίδες.
Στη συνέχεια, προχωρούμε στην απομάκρυνσή της με απαλές κινήσεις.
Αν οι βλεφαρίδες μας φαίνονται αδύναμες και έχουν αραιώσει, τότε ακολουθούμε μια αγωγή που θα τις δυναμώσει και θα τις κάνει πιο πυκνές και μακριές, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Την εφαρμόζουμε πριν κοιμηθούμε για να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και κάνουμε υπομονή, αφού τα αποτελέσματα θα φανούν περίπου δύο μήνες μετά.
Πηγή: vita.gr