«Φτηνό iPhone αυτή τη χρονιά» προβλέπει κορυφαίος αναλυτής
April 21, 2018
Η σωστή περιποίηση στο τριχωτό της κεφαλής
April 21, 2018

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου είναι έτοιμο να κατακτήσει τους αιθέρες

Με άνοιγμα φτερών στο αστρονομικό νούμερο των 117 μέτρων, το Stratolaunch είναι ένα αεροπλάνο τελείως διαφορετικό από τα άλλα.

Ο άνθρωπος πίσω από την προσπάθεια, ο άνθρωπος που έφτιαξε με τον Μπιλ Γκέιτς τη Microsoft δηλαδή, δήλωσε πως τον Ιούνιο θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήριά του. Με τους 28 τροχούς, τα δύο κόκπιτ και τις έξι μηχανές του, το θηρίο θα βοηθά στην εκτόξευση πυραύλων στο Διάστημα και θα μεταφέρει δορυφόρους στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας.

6i9oatqn

Σύμφωνα με τις πηγές, το αεροσκάφος σηκώνει δίχως πρόβλημα το τεράστιο βάρος των πυραύλων. Η κατασκευή του είχε ξεκινήσει από το 2011, όταν το κόστος του είχε εκτιμηθεί στα 300 εκατ. δολάρια, δεν αποκλείεται όμως να έχουν ανέβει κι άλλο τα νούμερα.

pdb1xogi

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση πήγε ως όφειλε, πρέπει όμως να ολοκληρώσει με επιτυχία άλλες τρεις για να πάρει την πολυπόθητη άδεια.

Και παρά το πελώριο μέγεθός του, ελέγχεται μόλις από ένα τριμελές πλήρωμα…  

Το Stratolaunch θα δίνει στους διαστημικούς πυραύλους μια καλή ώθηση μεταφέροντάς τους κατευθείαν στον ουρανό.

rziv8kma

Το οικονομικό δέλεαρ από μια τέτοια δουλειά, καθώς χωρίς απογείωση από το έδαφος ο πύραυλος χρειάζεται πολύ λιγότερα καύσιμα, έκανε ήδη την ιδιωτική διαστημική Orbital ATK να υπογράψει συμβόλαιο από τον περσινό Οκτώβριο με τη Stratolaunch Systems, ώστε να μεταφέρει στη στρατόσφαιρα τον πύραυλό της Pegasus XL, που στέλνει μικρούς δορυφόρους σε τροχιά…

Πηγή: newsbeast.gr