Η Google ανανεώνει τους χάρτες της!
August 14, 2015
ευρυαγγείες
Ευρυαγγείες: πώς θα τις αναγνωρίσω και πώς θα τις αντιμετωπίσω;
September 15, 2015

Φυτά που φιλτράρουν τα δηλητήρια στον αέρα σε εσωτερικούς χώρους

Φυτά

Με τον χειμώνα να “μας χτυπάει την πόρτα” και τη θερμοκρασία να αναμένεται σε λίγο καιρό να πέσει σημαντικά, τα παράθυρα στα σπίτια των περισσότερων ανθρώπων θα μένουν κλειστά τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Αυτό μειώνει τη δυνατότητα ανανέωσης και καθαρισμού του αέρα μέσα στο σπίτι από τον “φρέσκο” αέρα του περιβάλλοντος (έστω και σε συνθήκες πόλης!).
Υπάρχουν ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία έχουν μοναδικές ιδιότητες καθαρισμού της ατμόσφαιρας σε σπίτι που τα παράθυρα παραμένουν κλειστά, αφού φιλτράρουν αποτελεσματικά πολλές επικίνδυνες ουσίες στον αέρα.
Δείτε ποια φυτά είναι αυτά και πώς θα σας βοηθήσουν αν τα βάλετε μέσα στο σπίτι σας:
Χρυσάνθεμο
Χρυσάνθεμο
Η NASA ανακάλυψε ότι αυτό το φυτό καθαρίζει πολύ καλά τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Φιλτράρει την αμμωνία, το βενζόλιο, την φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο.
Δράκαινα
Δράκαινα
Υπάρχουν πάνω από 40 είδη Δράκαινας. Αφαιρούν βενζόλιο, φορμαλδεΰδη, τριχλωροαιθυλένιο και ξυλόλιο από τον αέρα. Είναι, όμως, τοξικά φυτά για γάτες και σκύλους, οπότε αν έχετε κατοικίδια ζώα καλύτερα να τα αποφύγετε.
Φίκος
Φύκος
Είναι φυτά που μεγαλώνουν πολύ, ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Ο φίκος αφαιρεί το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλένιο και τη φορμαλδεΰδη από τον αέρα μέσα στο σπίτι.
Peace Lilly
Peace Lilly
Εκτός από όμορφα είναι και πολύ ανθεκτικά φυτά. Προτιμούν τα πιο σκιερά σημεία του δωματίου και δεν θέλουν πολύ πότισμα. Και αυτά αφαιρούν αμμωνία, βενζόλιο, φορμαλδεΰδη και τριχλωροαιθυλένιο από την ατμόσφαιρα.
Φτέρη
Φτέρη
Προτιμάει τα δροσερά σημεία στον χώρο με μεγάλη υγρασία και όχι άμεσα εκτεθιμένα στο φως του ήλιου. Το μπάνιο για παράδειγμα είναι ένα τέλειο δωμάτιο για μια φτέρη. Θα απομακρύνουν επικίνδυνους ρύπους, όπως το ξυλόλιο και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους.