Honor 10, διαθέσιμο στην Ελλάδα με δώρο το Honor Band 3
June 12, 2018
Μαζεύουμε βιταμίνη… Φ
June 12, 2018

Έλτον Τζον: Τα social media έχουν ευθύνη για την ρητορική μίσους

Ο Έλτον Τζον ζήτησε μποϊκοτάζ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την αντιμετώπιση της ομοφοβικής ρητορικής μίσους σε ιστότοπους και εφαρμογές social media.

Σε συνέντευξή του στο BBC Newsnight, ο Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συνθέτης υποστήριξε ότι οι εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν «ευθύνη» για την εξάλειψη της κακόβουλης συμπεριφοράς στους ιστοχώρους τους.

«Δεν ξέρω γιατί το επιτρέπουν [οι εταιρείες social media]. Υποτίθεται ότι είναι θέμα ελευθερίας λόγου, αλλά τα πράγματα που υπάρχουν στα social media είναι τόσο αηδιαστικά που πρέπει να ληφθούν μέτρα από τους ανθρώπους που είναι ιδιοκτήτες και διευθύνουν αυτές τις εταιρείες και να πουν: “Φτάνει πια με τη διασπορά μίσους”».

«Οι άνθρωποι λένε: “Λοιπόν τι γίνεται με την ελευθερία του λόγου μου; Παράτα την ελευθερία του λόγου σου”».

Ο θρύλος της μουσικής, 71 χρόνων, πρότεινε ακόμη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι χρήστες να μποϊκοτάρουν τους ιστότοπους μέσω κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας: «Γιατί όχι; Τότε θα βρεθούν σε κατάσταση συναγερμού. Όταν δεν θα έρχονται τα χρήματα, θα θορυβηθούν».

Οι κολοσσοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρειάζεται να κάνουν ξεκαθάρισμα και να γίνουν περισσότερο «η πυξίδα ηθικής σκέψης για ό, τι συμβαίνει στον κόσμο», υποστήριξε. Ο τραγουδιστής πρόσθεσε ότι social media όπως το Facebook και το Instagram έχουν «δημόσιο ρόλο και ευθύνη».

«Η ομοφοβία τροφοδοτεί τη ντροπή, την απομόνωση, τη σκληρότητα και την οργή και επομένως τον HIV» τόνισε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

Πηγή: newsbeast.gr