καλοκαίρι κιρσοί veincenter
4 Καλοκαιρινές Δραστηριότητες που κάνουν καλό στους κιρσούς
August 12, 2015

Έρχονται SSDs χωρητικότητας 10TB!

Γνωρίζουμε πως οι δίσκοι SSD παρέχουν αξεπέραστες ταχύτητες προσπέλασης και μεταφοράς δεδομένων. Οι χρήστες τους επιλέγουν ως “δίσκους συστήματος”, φορτώνοντας “επάνω” τους το λειτουργικό σύστημα της επιλογής τους, σε συνδυασμό με την σύνδεση εξωτερικών περιφερειακών με το πρότυπο USB 3. Έτσι επιτυγχάνουν τον βέλτιστο συνδυασμό ταχύτητας και μεγάλης χωρητικότητας.

Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να μπορούσαμε να αποθηκεύουμε τα αρχεία μας όπως τα βίντεο και τις φωτογραφίες μας σε δίσκους τεχνολογίας SSD (Solid State Drive). Κατ’ αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάναμε την μέγιστη δυνατή ταχύτητα πρόσβασης στα δεδομένα και τα αρχεία μας. Όμως, οι δίσκοι SSD είναι κατά πολύ ακριβότεροι αλλά και πολύ μικρής χωρητικότητας, σε σύγκριση με τους “παραδοσιακούς” δίσκους τύπου HDD.

Το θέμα του κόστους έχει αρχίσει δειλά δειλά να μας προβληματίζει λιγότερο. Αν και ακόμα είναι κατά πολύ ακριβότεροι ανά GB, η κάθοδος των τιμών τους έχει ξεκινήσει για τα καλά και θα επιταχύνεται όσο ενισχύεται η υιοθέτησή τους από τους χρήστες.

Πηγή: ired