Πόσο κοστίζει το Xiaomi Mi 8 στην Ελλάδα
August 9, 2018
Πώς θα περιποιηθούμε τα μαλλιά μας αυτό το καλοκαίρι
August 10, 2018

Αναδόμηση μετά την έκθεση στον ήλιο


Τα 10 καλύτερα tips για την αναδόμηση του δέρματος και των μαλλιών μετά την έκθεση στον ήλιο

1 Το ήμισυ του παντός

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ντους, για να απομακρύνουμε το αλάτι και το χλώριο, που αφυδατώνουν και κάνουν θαμπό το δέρμα. Προτιμάμε ενυδατικά shower gel με καταπραϋντικά συστατικά και παράγοντες που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας.

2 Διώξτε τα νεκρά κύτταρα

Θέλουμε να αποτρέψουμε το ξεφλούδισμα και να παρατείνουμε το μαύρισμά μας; Τότε μία με δύο φορές την εβδομάδα δεν παραλείπουμε την απολέπιση. Χρησιμοποιούμε ό,τι μας βολεύει, είτε ένα τρίχινο γάντι είτε σκραμπ, για να ανανεώσουμε την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και να κάνουμε λεία την υφή της. Επιπλέον, έτσι προετοιμάζουμε με τον καλύτερο τρόπο την επιδερμίδα να απορροφήσει σε βάθος όλες τις ωφέλιμες ουσίες του ενυδατικού προϊόντος που θα χρησιμοποιήσουμε.

3 Προσοχή!

Αν έχουμε ερεθιστεί από τον ήλιο, αποφεύγουμε την απολέπιση και κάνουμε απλώς ένα χλιαρό ντους με φυσικό σφουγγάρι και καθαριστικά προϊόντα με ουδέτερο pΗ και ενυδατικά ανακουφιστικά συμπλέγματα που βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας.

4 Hydration time

Μετά το ντους και την απολέπιση, δεν παραλείπουμε το κομμάτι της ενυδάτωσης. Αν μάλιστα το εφαρμόζουμε σε νωπή επιδερμίδα, ακόμα καλύτερα. Η υγρασία μεταφέρει τα συστατικά του ενυδατικού βαθύτερα στην επιδερμίδα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε εντατική αναδόμηση για καιρό μετά την έκθεσή μας στον ήλιο.

5 Μπόνους απόλαυσης

Για μεγαλύτερη αίσθηση δροσιάς, φυλάμε το ενυδατικό σώματος στο ψυγείο. Εκτός των άλλων, θα μας ανακουφίσει στην περίπτωση που έχουμε  καεί από τον ήλιο και θα μας ενυδατώσει βαθιά.

6 Πώς διαλέγουμε το after sun

Αν θέλουμε μια απλή ενυδάτωση μετά την έκθεση τον ήλιο, διαλέγουμε μια σύνθεση με ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες, για αναδόμηση, όπως το βούτυρο καριτέ και τα φυσικά λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6. Διαφορετικά, αν κοκκινίζουμε εύκολα, χρειαζόμαστε μια αναπλαστική και καταπραϋντική φόρμουλα με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η αλόε βέρα, η βιταμίνη Ε, η πανθενόλη και τα εκχυλίσματα χαμομηλιού (bisabolol) ή καλέντουλας.

7 Η εναλλακτική πρόταση

Αν δεν έχουμε after sun, χρησιμοποιούμε ενυδατικές συνθέσεις με συστατικά που δρουν με παρόμοιο τρόπο με εκείνα των after sun. Τέτοια είναι το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το έκκριμα σαλιγκαριού, η αλόη, η καλέντουλα, τα λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6, που ενισχύουν την υγρασία στο εσωτερικό των κυττάρων, η προβιταμίνη Β5, το βούτυρο καριτέ και η γλυκερίνη.

8 Ενίσχυση της παραγωγής μελανίνης

Τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που ονομάζονται καροτενοειδή, μεταξύ αυτών η β-καροτίνη και το λυκοπένιο, ενισχύουν τη φυσική αντοχή της επιδερμίδας ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και της χαρίζουν υγιή λάμψη. Καλό είναι, λοιπόν, να καταναλώνουμε τρεις μερίδες ημερησίως φρούτα και λαχανικά με κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα, καθώς και σκουροπράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.

9 Ενυδάτωση & λάμψη

Για να τονίσουμε το μπρούτζινο χρώμα που έχουμε αποκτήσει, προτιμάμε τη λύση 2 σε 1: Τα ξηρά έλαια με ιριδίζοντα στοιχεία, τα οποία επιπλέον ενυδατώνουν το δέρμα. Στο σώμα απλώνουμε πλούσια ποσότητα, ωστόσο στο πρόσωπο τα χρησιμοποιούμε με φειδώ: μόνο στα σημεία που θέλουμε να δώσουμε λάμψη.

10 Το πιο σημαντικό από όλα

Η εξωτερική φροντίδα δεν είναι επαρκής αν δεν συνοδεύεται από εσωτερική ενυδάτωση. Γι’ αυτό, πίνουμε άφθονο νερό.

Πηγή: vita.gr