Τα σχέδια της Amazon για 3.000 καταστήματα χωρίς ταμείο
September 20, 2018
Δύο μικρά ρομποτικά «ρόβερ» που χοροπηδάνε στον αστεροειδή Ριούγκου
September 22, 2018

Βοrn to Run: Γιατί αγαπώ το τρέξιμο

Η Κατερίνα Τσιλιμιδού εξηγεί πώς το τρέξιμο μπορεί να γίνει απαραίτητο για το σώμα και άκρως ψυχοθεραπευτικό

«Λίγο ακόμα, μπορείς». Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη φορά που δοκίμασα να τρέξω στου Φιλοπάππου με μια παρέα φίλων, και ένιωθα ότι θα μου βγει η ψυχή. Εκείνη τη μέρα δεν κατάφερα να τελειώσω τη διαδρομή. Την επόμενη όμως φορά έβγαλα ένα χιλιόμετρο παραπάνω. Και μετά άλλο ένα. Και μετά άλλο ένα. Ωσπου έφτασα να κάνω run 8 χιλιομέτρων τρεις φορές την εβδομάδα, σχεδόν ευλαβικά. Όχι γιατί έπρεπε αλλά γιατί μου έλειπε, ώσπου μου έγινε μια ευχάριστη συνήθεια. 

Γιατί αγαπώ το τρέξιμο; Καταρχάς, βοηθάει στο αδυνάτισμα, στη διατήρηση του βάρους και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Μου αρέσει να νιώθω αυτήν τη γλυκιά κούραση στο σώμα, αλλά το μυαλό μου παραδόξως είναι πεντακάθαρο – οι σκέψεις μου πιο διαυγείς ακόμα και από το πρωϊ που ξυπνάω. Το τρέξιμο είναι η ώρα να κάνω τον απολογισμό της μέρας, να ακούσω τη μουσική μου, να τα βρω με τον εαυτό μου. Γι’ αυτό και προτιμώ να τρέχω μόνη μου, στο τέλος της μέρας. Κάνω αποσυμπίεση, εκτονώνω το στρες και χαλαρώνω. Παράδοξο ε; Πώς μπορώ να χαλαρώνω όταν καταπονώ το σώμα μου; Και όμως, αυτή είναι η μαγεία του run. Βάζω άνετα ρούχα, παπούτσια ειδικά για τζόγκινγκ, τα ακουστικά μου, κάνω τις απαραίτητες διατάσεις και φεύγω.

 

«Φρόντισε να φοράς τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια» είχε επισημάνει ο ειδικός Γιώργος Ξηρός. Ετσι έψαχνα να βρω παπούτσια κατάλληλα για τζόγκινγκ, καλής ποιότητας. Ηθελα να έχουν άριστη εφαρμογή, να αγκαλιάζουν τέλεια το πόδι και να στηρίζουν τα πέλματα. Επιπλέον ήθελα να αφήνουν το πόδι να «αναπνέει» και να είναι άνετα και ασφαλή. Με αυτά τα κριτήρια στο μυαλό μου, δοκίμασα τα νέα Floatride Run Flexweave, της Reebok.

Τι διαπίστωσα:

     * Η πρώτη μου εντύπωση, πέρα από το όμορφο design του παπουτσιού, ήταν το (ανύπαρκτο) βάρος του, μόλις 240 γραμμάρια.

     * Ως παπούτσι είναι ευέλικτο και συμπεριφέρεται εξίσου καλά σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις.

      * Είναι πολύ άνετο και υποστηρικτικό ενώ επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει

      * Γενικά, το Floatride Run Flexweave είναι το ιδανικό παπούτσι για run, ό,τι κι αν συμπεριλαμβάνει ο όρος, δηλαδή τρέξιμο, τζόγκινγκ, περπάτημα, γοργό βάδην κτλ., σε ομαλό δρόμο.

Χρήσιμη πληροφορία: Ως φόρμα παπουτσιού είναι true to size, δηλαδή το μέγεθός του αντιστοιχεί στο κανονικό σας νούμερο παπουτσιού.

Έτσι αν θελήσετε να το αγοράσετε online, θα το παραγγείλετε στο σύνηθες νούμερό σας.

Ο αφρός Floatride έχει σταθερή δομή κυψελών που προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό στήριξης και απόκρισης προκειμένου να έχεις την απόλυτη εμπειρία άνεσης και υψηλών επιδόσεων σε κάθε run.

 

Το υλικό Flexweave, τεχνολογικό επίτευγμα της Reebok, είναι ένα ειδικό υλικό από νήματα σενίλλης τα οποία συνδέονται σχηματίζοντας ένα μοτίβο σε σχήμα «8» δημιουργώντας μια ενιαία επιφάνεια που είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά ανθεκτική και ελαφριά.

 

 

Αν ψάχνετε κι εσείς το κατάλληλο παπούτσι για τρέξιμο / περπάτημα / τζόγκινγκ, δοκιμάστε τα. Μπορεί να είναι το ιδανικό σας.

 

Aκολουθήστε τη Reebok στο facebook και στο instagram

facebook | instagram

 

ή κάντε κλικ εδώ

 

Πηγή: vita.gr