Τα καλλυντικά που χαρίζουν ενέργεια
August 7, 2018
Χρόνιες φλεγμονές: Κρυφή απειλή για την υγεία
August 7, 2018

Βest summer hits: Τα κορυφαία tips ομορφιάς

Δεν είναι λίγες οι φορές που το δέρμα μας εκπέμπει SOS είτε δείχνοντας αφυδατωμένο, ξηρό και θαμπό είτε ακόμα εμφανίζοντας λεπτές γραμμές, δυσχρωμίες και ερεθισμούς από τον ήλιο. Οι βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες είναι οι πιο γνωστοί ένοχοι για τις ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες, αλλά μπορούν επίσης να αφυδατώσουν το δέρμα και τα μαλλιά και να προσθέσουν χρόνια στην όψη μας, λένε οι δερματολόγοι. Για να μην αναφέρουμε την υγρασία και τη ζέστη, που καταστρέφουν την υφή των μαλλιών (καλώς ήρθες, φριζάρισμα!), αλλά και το χρώμα τους. Ωστόσο, το καλοκαίρι όλες θέλουμε να μειώσουμε την καθημερινή μας περιποίηση, να αφήσουμε στην άκρη το σίδερο και το πιστολάκι για τα μαλλιά, το μέικ-απ και την πούδρα και να αφεθούμε επιτέλους στην ανεμελιά των διακοπών. Για να το καταφέρουμε, βρήκαμε τη χρυσή τομή και επιλέξαμε μια σειρά από tips τα οποία αφενός δεν απαιτούν χρόνο και αφετέρου εγγυώνται ότι θα αποκτήσουμε την πιο υγιή, λαμπερή και επιμελημένη καλοκαιρινή εμφάνιση.

#1 Απολέπιση για την παράταση

Ίσως να ακούγεται οξύμωρο, αλλά τρίβοντας καθημερινά την επιφάνεια της επιδερμίδας βοηθάμε το μαύρισμά μας να αποκτήσει διάρκεια, ενώ κάνει το δέρμα λείο και λαμπερό. Έτσι, 2-3 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιούμε ένα σκραμπ σώματος, ενώ τις υπόλοιπες μέρες ένα τρίχινο γάντι ή ένα σφουγγάρι από λύφι.

#2 Lip gloss με SPF

Η περιοχή των χειλιών είναι πολύ λεπτή, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά ευαίσθητη απέναντι στον ήλιο. Ένα lip gloss ή κραγιόν με SPF τουλάχιστον 15 είναι ό,τι πρέπει για να τα προστατεύσει από τον ήλιο και την ξηρότητα και ταυτόχρονα να μας κάνει να φαινόμαστε πάντα περιποιημένες.

#3 Βοήθεια για τα μαλλιά

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο εξασθενίζει την κερατίνη και ανοίγει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα η υγρασία να δραπετεύει και τα μαλλιά να γίνονται ξηρά, άγρια και να μπλέκονται εύκολα. Αν δεν συνηθίζουμε να φοράμε καπέλο, τότε καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα σπρέι μαλλιών με UV φίλτρα.

#4 Η εναλλακτική

Μας τελείωσε το αντιηλιακό μαλλιών; Κανένα πρόβλημα. Πριν μπούμε στη θάλασσα ή στην πισίνα, τους απλώνουμε λίγο αντιηλιακό προσώπου ή σώματος και χτενίζουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν. Η σύνθεση θα δημιουργήσει ένα λεπτό προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα, το οποίο θα εμποδίσει την αφυδάτωση και το ξεθώριασμα του χρώματος. Ταυτόχρονα, όμως, θα προστατέψει και το δέρμα της κεφαλής.

#5 Εντείνουμε την ενυδάτωση

Μετά το ντους, απλώνουμε σε καθαρό δέρμα ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν και τυλιγόμαστε με μια ζεστή, νωπή πετσέτα για 5΄. Η ζέστη θα ενεργοποιήσει τα συστατικά του ενυδατικού μας και θα ανοίξει τους πόρους. Μετά από λίγο θα διαπιστώσουμε ότι το δέρμα μας έχει γίνει πιο λείο και απαλό από ποτέ.

#6 Δυναμώνουμε τα νύχια

Πόσες φορές κατά τη διάρκεια των διακοπών μας δεν έχει σπάσει νύχι; Δεν συμβαίνει τυχαία. Η ήλιος, το χλώριο, το αλάτι, αλλά ενίοτε και η απρόσεκτη διατροφή, εξασθενίζουν τα νύχια και τα αφυδατώνουν. Γι’ αυτό, παίρνουμε στο νεσεσέρ μας ένα ειδικό προϊόν με βιταμίνες, αμινοξέα και λιπίδια και το εφαρμόζουμε στα νύχια και στα πετσάκια κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε.

#7 Για βαθύ ξύρισμα

Το ζεστό νερό μαλακώνει τις τρίχες και επιτρέπει στο ξυραφάκι να δράσει σε βάθος χωρίς να τραυματίσει το δέρμα. Έτσι, αφού μπούμε στην μπανιέρα, περιμένουμε τουλάχιστον 3΄ πριν ξυριστούμε. Έξτρα tip: Αντί για αφρό ξυρίσματος, απλώνουμε λάδι σώματος. Έτσι, η λεπίδα θα γλιστράει πιο καλά πάνω στο δέρμα.

#8 Νεανικά χέρια για πάντα

Είμαστε στην πόλη; Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ξεχνάμε να τους εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα με δράση κατά των καφέ κηλίδων. Έχουμε πάει διακοπές; Τότε δεν παραλείπουμε να απλώνουμε το αντιηλιακό μας και στο πάνω μέρος των χεριών (το οποίο συνήθως το ξεχνάμε, έτσι δεν είναι;).

#9 «Ναι» στο καπέλο

Δεν προσφέρει πόντους μόνο στο στυλ μας αλλά και στην προστασία μας. Ένα καπέλο (ιδανικά με μεγάλο γείσο) μπλοκάρει τις UV ακτίνες και είναι απαραίτητο για τα άτομα που δεν έχουν μαλλιά αλλά και όσους έχουν ανοιχτόχρωμο τύπο επιδερμίδας. Προσοχή: Αν βγάζουμε σπυράκια εκεί όπου το δέρμα ακουμπάει στο καπέλο, τότε φροντίζουμε να το σκουπίζουμε συχνά με ένα μαντιλάκι (ιδανικά αντιβακτηριδιακό). Αυτό συμβαίνει γιατί η ζέστη που συσσωρεύεται στο κεφάλι σε συνδυασμό με το αντηλιακό μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους.

#10 Δεν ξεχνάμε

Να φοράμε κατά τη διάρκεια της ημέρας γυαλιά ηλίου με προστατευτικούς φακούς που απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, αποτρέπουμε τη δημιουργία ελευθέρων ριζών, αλλά και τις ρυτίδες έκφρασης και το «πόδι της χήνας» στα μάτια.

#11 Επενδύουμε σε «έξυπνα» αντιηλιακά

Καθημερινά το δέρμα βάλλεται από περιβαλλοντικές επιθέσεις, που προκαλούν ορατά σημάδια γήρανσης, όπως το μπλε φως των οθονών (κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών), ο καπνός από τα τσιγάρα, η ρύπανση από τις εκπομπές καυσαερίων, η υπέρυθρη ακτινοβολία από ηλεκτρικές συσκευές όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων και φυσικά η ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι, το καλοκαίρι επιλέγουμε μια σύνθεση που θα προστατεύει σφαιρικά την επιδερμίδα από τον ήλιο και τη μόλυνση, με συστατικά που έχουν αντιοξειδωτικές, επουλωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες (π.χ. το ρόδι είναι ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά, αφού, σύμφωνα με μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον δείκτη προστασίας κατά 25%).

#12 Ακόμα πιο υψηλός δείκτης

Το SPF 50+ είναι το νέο SPF 30. Παλαιότερα, το SPF 50+ εμπλούτιζε αντιηλιακά για πολύ εξειδικευμένες ανάγκες· τώρα εισάγεται σε κάθε είδους αντιηλιακό, για κάθε τύπο δέρματος και για οποιαδήποτε ανάγκη. Έτσι, πλέον προτιμάμε συνθέσεις με SPF 50+, που είναι ελαφριές, απορροφούνται άμεσα χωρίς να αφήνουν λευκά υπολείμματα και προσφέρουν καλλυντική ευχαρίστηση.

#13 Tο τρικ του χρώματος

Για να κάνουμε το μαύρισμά μας να δείχνει ακόμα πιο κολακευτικό, απλώνουμε λάδι σώματος στα χέρια, στο ντεκολτέ και κατά μήκος των ποδιών, ιδίως κατά μήκος της κνήμης. Η λάμψη του ελαίου θα τονίσει το ηλιοκαμένο χρώμα, ενώ παράλληλα θα κάνει τα άκρα μας να φαίνονται μακρύτερα.

#14 Σειρά της ράσπας

Τα σανδάλια, οι σαγιονάρες, αλλά και το ξυπόλυτο περπάτημα, σκληραίνουν τα πέλματα. Τι κάνουμε: Για να έχουμε πάντα βελούδινα πόδια, απολεπίζουμε καθημερινά τα πέλματά μας μετά το ντους. Το νερό θα έχει μαλακώσει το δέρμα και έτσι τα νεκρά κύτταρα θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.

#15 Ξεθώριασμα στοπ!

Ό,τι ακριβώς κάνει στα βαμμένα μαλλιά, το κάνει και στα νύχια: Ο ήλιος ξεθωριάζει το βερνίκι, γι’ αυτό, προκειμένου να διατηρούμε το χρώμα αναλλοίωτο και να αποφεύγουμε το ξεφλούδισμα, κάθε 2-3 μέρες απλώνουμε στα νύχια μας ένα διαφανές βερνίκι (top coat).

#16 Kαθαρισμός και ματ όψη

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίζουμε την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι το νερό ντεμακιγιάζ ή μια καθαριστική λοσιόν. Αν έχουμε λιπαρό / μεικτό τύπο, τότε επιλέγουμε ένα ανθόνερο με πολλαπλή ευεργετική δράση: να εξυγιαίνει, να απομακρύνει λιπαρότητα και σμήγμα, να ανακουφίζει και να δροσίζει την επιδερμίδα, χαρίζοντας λάμψη και μια υπέροχη αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας.

Πηγή: vita.gr