κτήρια στο Hong Kong
Τα κτήρια στο Hong Kong!
March 10, 2016
Χαρταετός DIY
Φτιάξτε τον δικό σας χαρταετό!
March 14, 2016

Γυμνάσου στο γραφείο!

γυμναστική στο γραφείο(3)

Σε πολλές μελέτες έχει συσχετιστεί η καθιστική ζωή με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διανοητικών προβλημάτων, καρδιοπαθειών, καρκίνου και διαβήτη. Και αυτοί οι κίνδυνοι σε αφορούν, ανεξάρτητα από το πόσο γυμνάζεσαι τις υπόλοιπες ώρες. Η καθιστή θέση αυξάνει, επίσης, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι η όρθια τα φορτία γύρω από τη σπονδυλική σου στήλη. «Η καθιστή θέση για πολλή ώρα επιβαρύνει τους μυς γύρω από τις αρθρώσεις και τότε αρχίζουν οι τραυματισμοί» εξηγεί ο φυσικοθεραπευτής.

«Ο καλύτερος τρόπος για να αναστρέψεις αυτές τις αρνητικές συνέπειες είναι να σηκώνεσαι και να κινείσαι κάθε τόσο, ώστε να ενεργοποιηθούν οι μύες σου και να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος».

Δεν μπορείς να κάνεις διάλειμμα, περπάτα μέχρι τον ψύκτη ή πήγαινε στο διπλανό γραφείο για να μιλήσεις με κάποιον συνάδελφο αντί να στείλεις μήνυμα. Θέλεις μερικές ιδέες για να κινηθείς περισσότερο;

Σήκω από την καρέκλα.

Πρόκειται για μια κίνηση που κάνουμε συνέχεια. Κάν’ την επαναλαμβανόμενα για 2 λεπτά για να ενεργοποιήσεις τις μεγάλες μυϊκές ομάδες των ποδιών, των γλουτών και τους τετρακεφάλους.

«Γύμνασε» τους ώμους.

Ανασήκωσε και κατέβασε αργά τους ώμους σου δέκα φορές. Μετά κίνησέ τους κυκλικά, προς τα εμπρός και μετά πίσω δέκα φορές. Τελείωσε χαλαρώνοντας τους ώμους σου κάτω και πίσω.

Κούνησε τον αυχένα.

Τέντωσε απαλά τους μυς στο πλάι του αυχένα σου, γέρνοντας το κεφάλι σου προς τον ένα ώμο και μετά, κρατώντας το κεφάλι, γείρε το ελαφρά προς τα εμπρός. Μείνε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και μετά επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

Κάνε διάταση της σπονδυλικής στήλης.

Κάθισε στην καρέκλα και προσπάθησε να «μακρύνεις» τη σπονδυλική στήλη προς τα πάνω: θα διορθωθούν κάποιοι από τους κόμπους που δημιουργούνται όταν καμπουριάζεις.

Πηγή: shape.gr