Το Facebook μέσα από 9 έξυπνα σκίτσα που θα σας βάλουν σε σκέψεις
September 25, 2015
Τι είναι η υπερπανσέληνος που θα δούμε την Κυριακή
September 25, 2015

Δημοφιλή παιχνίδια μολύνουν με ιό υπολογιστές και smartphones!

virus

Χιλιάδες φαίνεται να είναι τα θύματα από τις επιθέσεις νέων malware κατά το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τις αναλύσεις της Eset, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι απώλειες χρηματικών ποσών, στοιχείων πιστωτικών καρτών και προσωπικών δεδομένων.

android_games_539_355Χρήστες Android που παίζουν παιχνίδια όπως το Plants vs Zombies, το Candy Crush ή το Super Hero Adventure, δέχτηκαν επίθεση από το backdoor Trojan Android/Mapin με αποτέλεσμα να μολυνθεί η συσκευή τους.

Το συγκεκριμένο malware παίρνει τον έλεγχο της συσκευής του θύματος καθιστώντας το, μέρος ενός botnet, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ένα χρονόμετρο που καθυστερεί την εκτέλεση του, ώστε τα θύματα αργούν να υποψιαστούν ότι η συσκευή τους έχει μολυνθεί.

Η εταιρία ασφάλειας Eset, προειδοποιεί ότι το backdoor Trojan Android/Mapin, μπορεί να εξελιχθεί και συμβουλεύει τους χρήστες Android να είναι προσεκτικοί με τις ενημερώσεις του Google Play ή με μία εφαρμογή που ονομάζεται Manage Settings, καθώς το κακόβουλο λογισμικό έχει κατορθώσει να μεταμφιεστεί ως ένα από τα παρακάτω δημοφιλή παιχνίδια: Plants vs zombies, Plants vs Zombies 2, Subway suffers, Traffic Racer, Temple Run 2 Zombies, Super Hero Adventure, Candy Crush, Jewel Crush, Racing Rivals κ.ά.

Επίσης επίθεση δέχτηκαν και οι παίκτες PokerStars και Full Tilt Poker από ένα κακόβουλο πρόγραμμα spyware, το Odlanor το οποίο επιτρέπει στο δημιουργό του να “κλέψει” κατά τη διάρκεια online παιχνιδιών, καθώς, αφού εγκατασταθεί, λαμβάνει στιγμιότυπα από τα χαρτιά που κρατούν τα εικονικά χέρια του θύματος, και τις αποστέλλει στον ίδιο, δίνοντας του ένα άδικο προβάδισμα για να κερδίσει.

Πηγή: newsit