bannana beauty mask
6 λόγοι για να μην πετάξετε τις ώριμες μπανάνες
March 18, 2016
Θήκες για κεράκια απο κορμούς ξύλου
Φτιάξτε το με κορμούς απο ξύλο!
March 22, 2016

Διαμονή σε ένα.. έργο τέχνης

van-gogh-room

Πόσες φορές σας έχει τύχει να κοιτάτε με τις ώρες έναν πίνακα και να εύχεστε έστω και για λίγο να μπορούσατε να γίνετε και εσείς μέρος του τοπίου;

Την σκέψη αυτή φαίνεται να είχαν και οι καλλιτέχνες του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου, οι οποίοι, στο πλαίσιο της έκθεσης με έργα του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, δημιούργησαν ένα πραγματικό δωμάτιο εμπνευσμένο από τον περίφημο πίνακά του, με τίτλο «Η κρεβατοκάμαρα στην Αρλ».

Το έργο αυτό φιλοτέχνησε ο μετα -ιμπρεσιονιστής ζωγράφος το 1888 και απεικονίζει το δωμάτιό του στην πόλη Αρλ, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Είχε ιδιαίτερη σημασία για εκείνον και του άρεσε τόσο που αποφάσισε, μέσα σε έναν χρόνο, να δημιουργήσει δύο αντίγραφά του. Ο αρχικός πίνακας βρίσκεται στο μουσείο Βαν Γκογκ, στο Άμστερνταμ, το ένα αντίγραφό του στο Ινστιτούτο Τέχνης, στο Σικάγο και το τρίτο στο μουσείο Ορσέ, στο Παρίσι.

Η έκθεση με τίτλο «Οι κρεβατοκάμαρες του Van Gogh», στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου, τον προσεχή Μάιο, συγκεντρώνει και τις τρεις εκδόσεις της κρεβατοκάμαρας, για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική, προσφέροντας μία πιο διεισδυτική ματιά στα έργα του καλλιτέχνη.

van-gogh-room

Το δωμάτιο διατίθεται προς ενοικίαση στον ιστότοπο Airbnb και για όσους θέλουν να βιώσουν έστω και για λίγο την εμπειρία του να ζεις μέσα σε έναν διάσημο πίνακα το κόστος είναι 10$ το βράδυ. Η κράτηση μπορεί να διαρκέσει μόνο 24 ώρες και είναι ήδη κλεισμένο για τον πρώτο μήνα διάθεσής του.

Αυτό το δωμάτιο θα σας κάνει να νιώσετε πως ζείτε μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής

Γράφει στην ανάρτηση του Airbnb. «Είναι διακοσμημένο σε μετα-ιμπρεσιονιστικό στυλ, που θυμίζει Νότια Γαλλία και άλλες εποχές. Τα έπιπλα, τα φωτεινά χρώματα και τα έργα τέχνης θα σας προσφέρουν μια εμπειρία ζωής». Ενώ σε άλλη ανάρτηση του προσθέτει επίσης: «Xρεώνω 10$ το βράδυ μόνο και μόνο για να αγοράσω τις μπογιές»

Ακολουθούν φωτογραφίες από το εσωτερικό του δωματίου:

  • van gogh dwmatio
  • van gogh dwmatio
  • van gogh dwmatio
  • van gogh dwmatio
  • van gogh dwmatio
  • van gogh dwmatio
  • van-gogh-room

Πηγή: elculture.gr