kalokairi-kila
Χάστε κιλά και στις διακοπές!
August 2, 2016
therino-cinema
Τα «άγνωστα» θερινά στις γειτονιές της Αθήνας
August 4, 2016

‘Ενα ξενοδοχείο χωρίς τοίχους, οροφή και τουαλέτα, αλλά με θέα στις Άλπεις

Το πρότζεκτ Null Stern δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να βρεθούν όσο πιο κοντά γίνεται στη φύση. Κυριολεκτικά.

Και αυτό γιατί το μοναδικό δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν διαθέτει τοίχους, ταβάνι, παράθυρα ή πόρτα, παρά μόνο ένα κρεβάτι, ένα ζευγάρι λάμπες και φανταστική θέα στα βουνά που κόβει την ανάσα.

ksenodoxeio-alpeis

Το μοναδικό ίσως στοιχείο που παραπέμπει σε πραγματικό ξενοδοχείο είναι η υπηρεσία μπάτλερ που διαθέτει και το μπάνιο που βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το «δωμάτιο».

 

Το μινιμαλιστικό πρότζεκτ εμπνεύστηκαν αρχικά οι καλλιτέχνες Frank και Patrik Riklin για το καλλιτεχνικό φεστιβάλ Art Safiental και στη συνέχεια το μετέτρεψαν σε «κανονικό» δωμάτιο ξενοδοχείου, πρώτα μέσα ένα πρώην πυρηνικό καταφύγιο και τώρα στην υπαίθρο του Graubünden στις ελβετικές Άλπεις.

ksenodoxeio-alpeis«

Παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη εκδοχή είναι ριζικά διαφορετική από εκείνη στο πυρηνικό καταφύγιο, η ουσία και το πνεύμα του concept παραμένουν ίδια – να βρεθεί ο επισκέπτης στον πυρήνα της εμπειρίας και να επικεντρωθεί στα ουσιώδη, μειώνοντας όλα τα υπόλοιπα στο ελάχιστο», τόνισε στο Inhabitat ο υπεύθυνος φιλοξενίας του πρότζεκτ Daniel Charbonnier.

Παραδόξως και παρά το πρωτότυπο πρότζεκτ, μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Null Stern κοστίζει μόλις €230 (250 δολάρια).

ksenodoxeio-alpeis

ksenodoxeio-alpeis

Πηγή: lifo.gr