Έπειτα από μήνες φημών, η Samsung άνοιξε τα χαρτιά της
March 10, 2018
Κάλυμα μαξιλαριού με βελονάκι και βαμβακερό νήμα
March 13, 2018

Η ψηφιακή «μετενσάρκωση» του τροχού της τύχης από την ελληνική Startup Appocalypsis.com

Καθημερινά οι επιχειρηματίες αναζητούν τρόπους να «μιλήσουν» με τους επισκέπτης της ιστοσελίδας τους. Να επικοινωνήσουν μια προσφορά, ένα μεγάλο νέο ή να ζητήσουν τα στοιχεία των επισκεπτών τους για να έχουν μια συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

Πώς μπορώ λοιπόν να «μιλήσω» στον επισκέπτη της ιστοσελίδας μου; Η ελληνική startup appocalypsis.com έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτή την ανάγκη. Προσφέρει εκατοντάδες τρόπους για να δημιουργήσετε μηνύματα τα οποία θα δουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Είτε κατά την είσοδό τους στο website σας, είτε τη στιγμή που θέλουν να φύγουν (Exit Intent), είτε μερικά δευτερόλεπτα εφόσον έχουν πλοηγηθεί στη σελίδα. Είναι τα λεγόμενα Widgets και δεν χρειάζεται να έχετε ούτε γραφιστικές αλλά ούτε και τεχνικές γνώσεις για να τα δημιουργήσετε.

Wheelof1

Υπάρχουν διαφορετικού τύπου Widgets όπως για παράδειγμα ένα Popup (εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης και είναι πάνω από όλη τη σελίδα μας). Τα popups θεωρούνται «intrusive» καμιά φορά αλλά δουλεύουν καλά (κάνουν convert δηλαδή). Για αυτό και άλλωστε τα συναντάτε συχνά όταν επισκέπτεστε ιστοσελίδες.

Λιγότερο intrusive widgets είναι τα Top Bars (εμφανίζονται στο πάνω μέρος της οθόνης), τα Bottom Bars (εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης), η κάθε τύπου «overlay» μικρό ή μεγάλο που εμφανίζεται πάνω από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας. Το μήνυμά μας προς τον επισκέπτη δε χρειάζεται να είναι πάντα έντονο. Πολλές φορές μπορεί να είναι διακριτικό. Εξαρτάται πάντα τι θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τον επισκέπτη.

Wheelof2

Το νέο και πιο advanced widget που δημιούργησε η ομάδα πίσω από το appocalypsis είναι το «Wheel of Fortune» που είναι ουσιαστικά ο γνωστός τροχός της τύχης στην ψηφιακή του «μετενσάρκωση». Βασίζεται στον νόμο της ανταποδοτικότητας, δίνω κάτι στον επισκέπτη (για παράδειγμα μια έκπτωση, ένα δώρο) και παράλληλα του ζητάω το e-mail του ή να κάνει κάποια ενέργεια.

Στην ψηφιακή μορφή του Wheel of Fortune έχετε τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Να επιλέξετε από πόσα κομμάτια θα αποτελείται ο τροχός (από 2 έως 12).
  • Για κάθε κομμάτι να θέσετε χρώμα, δώρο (το κείμενο) και το μήνυμα που θα εμφανίζεται στον επισκέπτη εφόσον καταλήξει ο τροχός στο κομμάτι αυτό.
  • Να προσθέσετε το λογότυπο της εταιρείας σας.

Εννοείται ότι, όπως σε όλα τα τυχερά παιχνίδια, έτσι και εδώ, μπορούμε να ορίσουμε βαρύτητες και πιθανότητες ώστε να μην εμφανίζεται κάποιο δώρο σε ίδιο ποσοστό πιθανότητας με κάποιο άλλο.

Wheelof3

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Wheel of Fortune του Appocalypsis;

  1. eShops προσφέροντας δώρα όπως: Promo Codes, Gifts Cards, Free Shipping
  2. Εταιρικά websites προσφέροντας δωρεάν eBooks με χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέπτες τους.
  3. Marketplaces & SaaS προσφέροντας από δωρεάν eBooks μέχρι και έκπτωση στις συνδρομές τους
  4. Ειδησεογραφικά Sites προσφέροντας ευχάριστους τρόπους πλοήγησης μεταξύ άρθρων στους επισκέπτες τους. Για παράδειγμα: τι να διαβάσω σήμερα;

Το Wheel of Fortune μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν από όλες τις επιχειρήσεις αρκεί να υπάρχει μια δημιουργική ιδέα, η οποία εφόσον εφαρμοστεί στον τροχό θα προσφέρει αξία στον επισκέπτη που αυτός θα καταλάβει. Τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτός θα θελήσει να αλληλεπιδράσει με εμάς.

Για όλα τα Widgets που έχουμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας, το appocalypsis μας προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το ποιοι τα είδανε (από ποιες χώρες και πόλεις), πως αυτοί κατέληξαν στην ιστοσελίδα μας (από που ήρθαν δηλαδή) και άλλες πληροφορίες.

Εκτός του Wheel of Fortune αυτό που διαφοροποιεί το Appocalypsis είναι η τεράστια βιβλιοθήκη Widgets που προσφέρει στους επισκέπτες του. Η ομάδα πίσω από το appocalypsis τελευταία δημιούργησε 100+ Widgets για Pre Launch (για να βοηθήσει συγκεκριμένα Startups κατά την περίοδο του Pre Launch) και αυτή η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Product Hunt (μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες τεχνολογίας στον κόσμο που παρουσιάζει ό,τι καινούργιο βγαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο) και κατάφερε να πάρει την 4η θέση.

Μπορείς να δείς τα Pre Launch Widgets εδώ.

Πηγή: newsbeast.gr