Πώς ένα και μόνο tweet κόστισε ενδεχομένως περισσότερο απ’ όσα έχει βγάλει το Twitter!
October 6, 2018
Αυτόνομα ρομποτικά συστήματα θα χαρτογραφήσουν το βυθό ανοικτά της Καλαμάτας
October 10, 2018

Η Google παρουσίασε τα νέα κινητά Pixel 3

Η Google παρουσίασε τα νέα της μοντέλα κινητών τηλεφώνων τρίτης γενιάς Pixel 3, ένα νέο «έξυπνο» ηχείο Google Home Hub με οθόνη και τον πρώτο της υπολογιστή-ταμπλέτα με την ονομασία Pixel Slate. Το χαρακτηριστικό γνώρισμά όλων αυτών των συσκευών είναι ότι διαθέτουν αυξημένη τεχνητή νοημοσύνη.

Παρά την παγκόσμια επιτυχία του λειτουργικού συστήματος της Android, η Google τα έχει καταφέρει λιγότερο καλά με τα τηλέφωνά της Pixel, τα οποία εμφανίσθηκαν πριν σχεδόν τρία χρόνια και μέχρι σήμερα έχουν μερίδιο μικρότερο του 1% στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με την εταιρεία Strategy Analytics. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, το μερίδιο των Pixel έφθασε το 0,53% και στη συνέχεια έπεσε μόλις στο 0,14%.

Η Google φιλοδοξεί τα νέα Pixel 3 (με αρχική τιμή 799 δολάρια) και τα μεγαλύτερα Pixel 3 XL (από 899 δολάρια) να τα πάνε καλύτερα. Τα Pixel τρίτης γενιάς θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε δέκα χώρες (έναντι έξι που είχαν κυκλοφορήσει τα Pixel 2 πριν ένα χρόνο). Στην Ευρώπη θα εμφανισθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, το Pixel 3 μπορεί να απαντά μόνο του τις τηλεφωνικές κλήσεις, να ρωτά πληροφορίες για τη φύση της κλήσης και να ενημερώνει μέσω κειμένου τον χρήστη (η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο στις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ).

Επίσης, τα Pixel 3 διαθέτουν πολύ καλύτερο ψηφιακό ζουμ φωτογράφησης, ένα δεύτερο ευρυγώνιο φακό, ειδικούς αλγόριθμους που τραβάνε τη φωτογραφία την καλύτερη δυνατή στιγμή (π.χ. την ώρα ακριβώς που οι φωτογραφούμενοι χαμογελούν ή ανοίγουν τα μάτια τους), δυνατότητα νυχτερινής φωτογράφησης με πολύ αμυδρό φωτισμό, ενώ οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Google Photos για αποθήκευση των φωτογραφιών στο «νέφος».

Το νέο ηχείο Google Ηome Hub (από 149 δολάρια), μεταξύ άλλων, διαθέτει μια οθόνη που εμφανίζει απαντήσεις στις φωνητικές εντολές του χρήστη, ενώ επιτρέπει και πρόσβαση στο YouTube.

Tο τάμπλετ Pixel Slate (από 599 δολάρια) βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Chrome OS και όχι στο Android, ενώ διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο, παρόμοιο με εκείνο του Microsoft Surface.

Πηγή: newsbeast.gr