Έφτιαξαν το πρώτο σπίτι από τρισδιάστατο εκτυπωτή
April 11, 2018
Το Instagram παίρνει σειρά για τα προσωπικά δεδομένα
April 13, 2018

Η NASA στέλνει σπέρμα στο διάστημα για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θα στείλει στο διάστημα σπέρμα θέλοντας να δει πώς η έλλειψη βαρύτητας επηρεάζει την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να κινούνται και να γονιμοποιούν ένα ωάριο.

Ο εξοπλισμός για το πείραμα Micro-11 έφθασε προ ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με το μεταγωγικό διαστημικό σκάφος Dragon της Space X. Περιλαμβάνει δοχεία με κατεψυγμένο σπέρμα ανθρώπου και ταύρου, τα οποία θα ξεπαγώσουν οι αστροναύτες, ώστε να το μελετήσουν σε συνθήκες μειωμένης βαρύτητας. Τελικά, το σπέρμα θα επιστρέψει στη Γη, στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, όπου οι επιστήμονες θα κάνουν πρόσθετες αναλύσεις για το πώς έχει επηρεασθεί από τη μικροβαρύτητα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA προηγούμενα πειράματα με σπέρμα ταύρων και ποντικιών δείχνουν ότι τα σπερματοζωάρια ενεργοποιούνται ταχύτερα σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Όμως τα επόμενα βήματα που οδηγούν στη διείσδυση στο ωάριο και στη γονιμοποίησή του συμβαίνουν πιο αργά ή και καθόλου. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να εμποδίσουν τελικά τη γονιμοποίηση ανθρώπων στο διάστημα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της NASA τα σπερματοκύτταρα του ταύρου εμφανίζονται πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα σε δραστηριότητα και μορφολογία σε σχέση με τα ανθρώπινα.

rerwwer

(φωτογραφία από NASA)

Πηγή: newsbeast.gr