limnh-mcdonald
Μια λίμνη στις ΗΠΑ με τις πιο χρωματιστές πέτρες που έχεις δει ποτέ
January 3, 2017
louros
Κι όμως, αυτο το εξωτικό τοπίο βρίσκεται στην Ελλάδα!
January 5, 2017

Κάντε τη yoga που σας ταιριάζει

yoga

Είναι από τις πιο γνωστές μορφές άσκησης παγκοσμίως. Κι αυτό γιατί συνδυάζει ηρεμία από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και παράλληλα γυμνάζει τέλεια το σώμα.

Ξεχάστε όμως ότι η yoga αποτελεί ένα είδος γυμναστικής που δεν πονάτε. Οι ασκήσεις χαλάρωσης πλέον έχουν αντικατασταθεί από άλλες πιο δυναμικές. Οπότε, αποφασίστε ποια μορφή yoga σας ταιριάζει και αρχίστε την.

Hatha: Η μορφή αυτή έχει λίγο πιο αργούς ρυθμούς και μεγάλο ρόλο στην άσκηση παίζουν οι αναπνοές. Όπως λένε οι γυμναστές, αποκτά και χαρακτήρα διαλογισμού ενώ είναι ιδανική ως αγχολυτική. Απευθύνεται στους ανθρώπους που δεν έχουν ξαναασχοληθεί με τη συγκεκριμένη γυμναστική, έχει ήπιους ρυθμούς και γι’ αυτό μπορούν να κάνουν και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι.

Ashtanga: Θεωρείται ότι είναι από τις πιο έντονες μορφές γυμναστικής και γι’ αυτό πρέπει όσες την επιλέξετε να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι απαιτείται να δώσετε όλη σας την ενέργεια. Το μάθημα περιλαμβάνει μία σειρά από ασκήσεις όπως λυγίσματα της μέσης, ακροβατικές ασκήσεις ισορροπίας μόνο στο ένα πόδι ακόμη και στο κεφάλι ενώ έχει και πολλά γυρίσματα του κορμού. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν δύναμη, αντοχή και ελαστικότητα.
Οι ασκήσεις είναι αρκετά δύσκολες και γι’ αυτό πρέπει να τις αποφεύγουν οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι που δεν έχουν τόσο καλή φυσική κατάσταση.

Vinyasa ή Flow Yoga: Αυτή η μορφή άσκησης έχει κοινά σημεία με την παραπάνω ωστόσο διαφοροποιείται ανάλογα με τον δάσκαλο. Απευθύνεται σε όσους αναζητούν κίνηση, ρυθμό και ένταση. Η δυσκολία των ασκήσεων εξαρτάται από τους ρυθμούς που θα θέσει ο δάσκαλος.

Bikram ή Hot Yoga: Η συγκεκριμένη άσκηση περιλαμβάνει μια σειρά από 26 έως 50 στάσεις που δεν είναι τόσο απαιτητικές όμως γίνονται λόγω της ζέστης. Απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο εκγύμνασης που φέρνει γρήγορα αλλαγές στο σώμα τους. Τα μαθήματα μπορούν να κάνουν και άνθρωποι που δεν έχουν κάνει ξανά γιόγκα. Αυτή η άσκηση προσφέρει απώλεια βάρους και λίπους, γρήγορη εκγύμναση, γράμμωση, ελαστικότητα, αποτοξίνωση και χαλάρωση.

Iyengar: Έχει στόχο να ευθυγραμμίσει το σώμα αφού οι ασκήσεις επικεντρώνονται στη σωστή εκτέλεση των στάσεων μέχρι να έρθει η τέλεια ισορροπία. Βοηθά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μυοσκελετικό τους, όπως για παράδειγμα πόνους στην πλάτη και τον κορμό από την κακή στάση του σώματος. Οι ασκήσεις έχουν ένα βαθμό δυσκολίας καθώς απαιτείται αυτοσυγκέντρωση και καλή ισορροπία δεδομένου ότι χρειάζεται να μένετε στην ίδια στάση από 30 δευτερόλεπτα μέχρι 1 λεπτό.