fysh-23-fwtografies
Μόνο η ίδια η φύση θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτές τις 20 τέλειες φωτογραφίες
November 8, 2016
taxidi-skylos-insta
Ένα περιπετειώδες ταξίδι με τον σκύλο του
November 10, 2016

Καστοριά: Δύο αρκουδάκια κατέβηκαν στην πόλη για να κάνουν τραμπάλα

2arkoudakia-kastoria

Bόλτα στην πόλη της Καστοριάς έκαναν δύο μικρά αρκουδάκια. Τα οποία μάλιστα είχαν εμφανιστεί και το καλοκαίρι, δίπλα στη λίμνη και έκαναν…τραμπάλα σε μια παιδική χαρά.

Μέλη της οργάνωσης «Αρκτούρος», αστυνομικοί και υπάλληλοι του δασαρχείου επιστράτευσαν φάρους, κόρνες, ακόμη και κροτίδες, αλλά τα αρκουδάκια δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν αμέριμνα την βόλτα τους, μέχρι που… ύστερα από 4 ώρες κουράστηκαν και έφυγαν προς το βουνό μόνα τους.

Συνιστούμε στους κατοίκους να μην τα ταΐζουν γιατί έτσι θα εξοικειωθούν περισσότερο με το αστικό περιβάλλον, ούτε όμως και να τα τρομάζουν, γιατί θα γίνουν πολύ επιθετικά.

όπως είπε στο «Έθνος», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνεργάτης του «Αρκτούρου» και μέλος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

 

 Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αρκουδοβόλτες στην πόλη της Καστοριάς
 
2arkoudakia-kastoria

«Φοβόμαστε όμως ότι θα ξαναγυρίσουν γιατί μεγάλωσαν κοντά στον αστικό ιστό και θα έρθουν και πάλι αναζητώντας τροφή. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στους πρόποδες του βουνού απ΄ όπου κατεβαίνουν, στην άκρη της Καστοριάς, υπάρχει μια παιδική χαρά που τα αρκουδάκια τρελαίνονται να παίζουν με τα όργανα, ειδικά με την τραμπάλα και τα παιχνίδια με το ελατήριο!» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ethnos.gr