taxidia-2018
Πότε πρέπει να κλείσεις εισιτήρια για το εξωτερικό ώστε να βρεις τις χαμηλότερες τιμές μέσα στο 2018
January 3, 2018
plymmires
Hub Science | Πλημμύρες και τσουνάμι: Τι κάνουμε;
January 15, 2018

Κορυφαίοι σκηνοθέτες ανέλαβαν τα remake 16 αγαπημένων animation της Disney – Αυτές είναι όλες οι ταινίες

16_disney_remake

Όχι μία αλλά 16 ταινίες κινουμένων που θα γυριστούν ξανά με ηθοποιούς έχουν να περιμένουν οι θαυμαστές της Disney, χάρη σε μερικούς από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σήμερα.

Οι Tim Burton, Niki Caro, Jon Favreau και πολλοί ακόμη σκηνοθέτες έχουν όλοι δρομολογήσει live-action ταινίες από μερικές εκ των διασημότερων ιστοριών της Disney, ανάμεσά τους τα «Dumbo», «Aladdin», «The Lion King», «Mulan» και πολλά άλλα.

Αυτές είναι οι 16 ταινίες κινουμένων σχεδίων που θα γυριστούν ξανά με ηθοποιούς:

 

«Christopher Robin»

Η ιστορία ακολουθεί τον Ρόμπιν, το μικρό αγόρι από τη σειρά «Winnie the Pooh», που έχει πλέον μεγαλώσει και χάσει κάθε αίσθημα φαντασίας. Ο Pooh και οι φίλοι του ξαναμπαίνουν στη ζωή του Robin για να τον βοηθήσουν να την επανακτήσει. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Marc Forster (Finding Neverland), το σενάριο των Allison Shroeder (Hidden Figures) και Tom McCarthy (Spotlight), και πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor.

16_disney_remake

 

«Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας»

Ο συγγραφέας του «Mozart in the Jungle» Alex Timbers παρεμβαίνει στην κλασική περιπέτεια της Dodie Smith, μία από τις επιτυχημένες ταινίες της Disney. Στο ρόλο της Κρουέλα Ντεβίλλ θα δούμε την Emma Stone.

16_disney_remake

 

«Dumbo»

Ο ανατρεπτικός Tim Burton ανέλαβε να «ζωντανέψει» την συγκινητική ιστορία του μικρού ελέφαντα που δραπετεύει από το τσίρκο προς μια καινούργια, ελεύθερη ζωή. Το καστ περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα, όπως αυτά των Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton και Danny DeVito, και θα είναι ένας συνδυασμός ζωντανής δράσης με στοιχεία animation.

16_disney_remake

 

«Aladdin»

Ο Guy Ritchie σκηνοθετεί τον Will Smith στον ρόλο του Τζίνι, την Naomi Scott στον ρόλο της Τζασμίν και τον Mena Massoud στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αλαντίν.

16_disney_remake

 

«The Lion King»

Μετά το πολύ επιτυχημένο remake του «Βιβλίου της Ζούγκλας», ο σκηνοθέτης Jon Favreau επιστρέφει με την κινηματογραφική μεταφορά της κλασικής ταινίας «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών». Τους πρωταγωνιστές Σίμπα και Μουφάσα θα ενσαρκώσουν οι Donald Glover και James Earl Jones (που έκανε την φωνή του Μουφάσα στην ταινία κινουμένων σχεδίων), ενώ στον ρόλο της Νάλα θα δούμε την Beyoncé.

16_disney_remake

 

«Mulan»

Η Niki Caro, γνωστή για τις ταινίες της «Whale Rider», «North Country», «McFarland USA», επιστρέφει και σκηνοθετεί την ηθοποιό Liu Yifei στο ρόλο της ατίθασης Μουλάν, που μεταμφιέζεται σε άντρα πολεμιστή για σώσει την τιμή του πατέρα της. Η Caro είναι η τέταρτη γυναίκα που θα σκηνοθετήσει μόνη της μια live-action ταινία με προϋπολογισμό άνω των 100 εκατ. δολαρίων.

16_disney_remake

 

«The Little Mermaid»

Η περιπέτεια της «Μικρής Γοργόνας» που ερωτεύεται ένα πρίγκιπα στην στεριά είναι μία ακόμη επιτυχημένη ταινία που η Disney θα ξαναζωντανέψει με πραγματικούς ηθοποιούς και εικάζεται πως την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Rob Marshall, σκηνοθέτης του «Chicago».

16_disney_remake

 

«Peter Pan»

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστές λεπτομέρειες για το καστ και την πλοκή της ταινίας, το όνομα του David Lowery είναι σχεδόν βέβαιο στη θέση του σκηνοθέτη στο remake της ιστορίας του «αιώνιου παιδιού» Πίτερ Παν.

16_disney_remake

 

«Snow White and the Seven Dwarfs»

«Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε η Disney το 1937 και με τη βοήθεια της σεναριογράφου Erin Cressida (The Girl on the Train) θα ζωντανέψει ξανά στη μεγάλη οθόνη. Τους στίχους και τη σύνθεση των τραγουδιών έχουν αναλάβει οι Benj Pasek και Justin Paul, που κρύβονται πίσω από το soundtrack της ταινίας «La La Land».

16_disney_remake

 

«Pinocchio»

Την σκηνοθεσία της ιστορίας μιας μαριονέτας που ήθελε να γίνει «αληθινό αγόρι» έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Sam Mendes και το σενάριο ο Chris Weitz (Rogue One).

16_disney_remake

 

«The Sword in the Stone»

Ο Bryan Cogman, συγγραφέας του «Game of Thrones», επιλέχθηκε για να αφηγηθεί από την αρχή τις περιπέτειες του Αρχιμήδη, του Μάγου Μέρλιν και της Μαντάμ Μιμ, πρωταγωνιστών της ταινίας «Το σπαθί του βασιλιά Αρθούρου». Για την ιστορία αυτή ήταν η τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε από την Disney πριν από τον θάνατο του Ουώλτ Ντίσνεϋ.

16_disney_remake

 

«Prince Charming»

O Stephen Chbosky, γνωστός για την ταινία «The Perks of Being a Wallflower and Wonder» έχει αναλάβει να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την ιστορία του Πρίγκιπα της Disney, κάνοντάς τον πρωταγωνιστή σε μία δική του.

16_disney_remake

 

«Tinker Bell»

Η Reese Witherspoon αποκτά φτερά και γίνεται η αγαπημένη όλων Tinker Bell δίπλα στο «αιώνιο παιδί» Πίτερ Παν, σε μια ταινία που το σενάριο έχει αναλάβει η Victoria Strouse (Finding Dory).

16_disney_remake

 

«Night on Bald Mountain»

Θυμάστε τον Chernabog από την «Fantasia»; Μάλλον όχι. Κανείς δεν το θυμάται. Αλλά το διαβολικό πλάσμα που εμφανίστηκε στη διάρκειας 11 λεπτών ιστορία της «Φαντασίας» θα πρωταγωνιστήσει σε μια δική του ταινία γεμάτη μαγεία και κλασική μουσική.

16_disney_remake

 

«Oliver Twist»

Ο Tommy Kail, σκηνοθέτης του «Hamilton» αποφάσισε να δώσει μια χιπ-χοπ νότα στο κλασικό παραμύθι του Τσαρλς Ντίκενς επιστρατεύοντας τον Ice Cube στην παραγωγή αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

16_disney_remake

 

«James and the Giant Peach»

Φήμες ήθελαν τον Sam Mendes να σκηνοθετεί το remake της γνωστής ταινίας «Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο» του Ρόαλντ Νταλ, αλλά τελικά ανέλαβε τον Πινόκιο οπότε τώρα εικάζεται πως το σενάριο θα αναλάβει ο Nick Hornby, που έγραψε τα βιβλία «Wild», «Brooklyn» και «An Education».

Με πληροφορίες από Harper’s Bazaar

Πηγή: lifo.gr