august-athens
Όσα πρέπει να κάνεις αυτό τον Αύγουστο στην Αθήνα
July 31, 2017
Άλλα 10 από τα πιο περίεργα μέρη στον πλανήτη
August 4, 2017

Μονοπάτια που λάμπουν στο σκοτάδι

Στην Σιγκαπούρη… είναι πολύ μπροστά, και φτιάχνουν δρόμους που λαμπυρίζουν τη νύχτα. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Η Σιγκαπούρη βραβεύτηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ως το κράτος της Ασίας που επενδύει περισσότερο από όλα τα άλλα στην καινοτομία και τις καινούριες ιδέες. Μία από αυτές παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μια περιοχή μεταξύ των δρόμων Choa Chu Kang και Upper Bukit Timah. Πρόκειται για ένα αυτόφωτο μονοπάτι που… λάμπει στο σκοτάδι.

Για την ώρα, οι δημιουργοί του έδωσαν στην κυκλοφορία δοκιμαστικά έναν δρόμο μήκους 400 μέτρων, γνωστό και ως «Σιδηροδιάδρομο», για να τεστάρουν την αποτελεσματικότητά του, προτού η ιδέα εφαρμοστεί σε περισσότερους δρόμους.

Συγκεκριμένα, το μονοπάτι χωρίστηκε σε τέσσερα τμήματα, καθένα από τα οποία έχει επενδυθεί με διαφορετικό υλικό. Όλα τους όμως, απορροφούν ακτινοβολία UV από τον ήλιο κατά την διάρκεια της ημέρας και το βράδυ κάνουν την επιφάνεια του δρόμου να λάμπει, αυξάνοντας τη φωτεινότητα και κάνοντας έτσι την διαδρομή πιο ασφαλή.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης κάλεσαν τους κατοίκους να επισκεφθούν τον δρόμο κατά την διάρκεια της νύχτας και να ψηφίσουν σε ποιο από τα τέσσερα τμήματα είναι πιο αποτελεσματική η νέα μέθοδος, ώστε να επιλέξουν το τελικό υλικό.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: in2life.gr