Νέα αναβάθμιση για τα Windows
October 4, 2018
Πώς ένα και μόνο tweet κόστισε ενδεχομένως περισσότερο απ’ όσα έχει βγάλει το Twitter!
October 6, 2018

Να πώς είναι ένα φανταστικό ρολόι 90.000 ευρώ

Η Hublot παρουσίασε δυο κομψοτεχνήματα της υψηλής ωρολογοποιίας, παραμένοντας ο μεγάλος αλχημιστής λες της σύγχρονης ωρολογοποιίας.

Ο λόγος για το Big Bang MP-11 3D Carbon και Big Bang MP-11 Sapphire, τα οποία κυκλοφόρησαν σε 200 κομμάτια έκαστο για να αφήσουν άφωνους τους λάτρεις της ωρολογοποιίας.

Το ένα διαθέτει θήκη με κρύσταλλο από 3D άνθρακα και το άλλο κρύσταλλο από ζαφείρι. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά τόσο για την Hublot όσο και την ωρολογοποιία γενικότερα που χρησιμοποιείται ο 3D άνθρακας, ένα πολυμερές πλέγμα με τρισδιάστατα ανθρακονήματα που κάνουν τη θήκη πανάλαφρη και ιδιαιτέρως ανθεκτική σε φθορές και χτυπήματα.

Όσο για την αυτονομία τους, κυμαίνεται στο αστρονομικό νούμερο των 2 εβδομάδων. Πολλά κατασκευαστικά εμπόδια έπρεπε να υπερπηδηθούν για το «θαύμα» αυτό με τις τόσες καινοτομίες στον μηχανισμό του και τα υλικά κατασκευής.

Το κατάμαυρο MP-11 3D Carbon ζυγίζει μόλις 90 γραμμάρια, ενώ το MP-11 Sapphire μαγεύει με την κρυστάλλινη διαφάνειά του. Όσο για τον μηχανισμό αμφότερων, αποτελείται από 270 εξαρτήματα.

Τα όνειρα της ωρολογοποιίας κοστίζουν όμως και μάλιστα ακριβά. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 90.000 ευρώ για το Sapphire και 70.000 ευρώ για το 3D Carbon…

Πηγή: newsbeast.gr