photos without photoshop
20 απίστευτες φωτογραφίες χωρίς Photoshop
April 12, 2016
troxospito
Πως θα σας φαινόταν να ταξιδεύατε με το σπίτι σας;
April 15, 2016

Ξέρετε τις ρυτίδες ύπνου; Μάθετε πως να τις αποφύγετε!

Ο ύπνος έιναι σίγουρα ένας βασικός παράγοντας για την ανάπλαση του δέρματός μας. Μπορεί όμως να αποτελέσει  εξίσου βλαβερός για την επιδερμίδα μας, αν κοιμόμαστε σε λάθος στάση.

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως αμέσως μετά τις ακτινοβολίες UV του ήλιου που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, είναι ο ύπνος!

Δυστυχώς δεν αρκούν οι κρέμες ή απλά να αλλάξετε πλευρό…

Μάθετε ποιές από τις συνήθειές σας πρέπει να αλλάξετε ώστε να αποφύγετε το “τσαλάκωμα” της επιδερμίδας σας!

 

Ρυτίδες «μαριονέττες»

Oι ρυτίδες έκφρασης που σχηματίζονται όταν γελάμε, μεγαλώνοντας, εγκαθίστανται μόνιμα γι αυτό λέγονται ρυτίδες «μαριονέττες». Όταν κοιμάστε στο πλάι, τα μάγουλα πιέζονται από το βάρος του κεφαλιού και η διαρκής αυτή πίεση, εξασθενίζει το κολλαγόνο, η υποστηρικτική του δύναμη μειώνεται και οι «ζάρες» από τον ύπνο αντί να επανέλθουν το επόμενο πρωί –όπως φυσιολογικά συμβαίνει σε νεαρή ηλικία- σιγά-σιγά γίνονται ακόμα πιο βαθιές. Η λύση; Μάθετε να κοιμάστε ανάσκελα. Αν σας είναι αδύνατον, τουλάχιστον εξοπλιστείτε με μια μαξιλαροθήκη από σατέν που είναι πιο φιλική με την επιδερμίδα.

 

Ρυτίδες στο λαιμό

Ξεχάστε τα μεγάλα, μαλακά μαξιλάρια και διαλέξτε ένα λεπτό. Από τη μεγάλη κλίση του κεφαλιού στον ύπνο σχηματίζονται πτυχώσεις στο δέρμα του λαιμού οι οποίες με τον καιρό μονιμοποιούνται. Η περιοχή αυτή, ας μην το ξεχνάμε, είναι «θύμα» της σύγχρονης τεχνολογίας, οι ρυτίδες του λαιμού που αποκαλούνται πλέον «tech neck» δημιουργούνται από τη διαρκή κλίση του κεφαλιού σε γωνία των 45 μοιρών για να τσεκάρουμε το κινητό μας. Eπομένως, ας φροντίσουμε να κάνουμε κάτι γι αυτό τουλάχιστον τη νύχτα…

 

Ρυτίδες στο ντεκολτέ

Άλλος ένας λόγος για να κοιμάστε ανάσκελα! Ο ύπνος στο πλάι, σε συνδυασμό με τη βαρύτητα που αναγκάζει το ένα στήθος-ιδίως αν είναι μεγάλο- να «διπλώνει» πάνω στο άλλο, ευθύνονται για τις βαθιές, κάθετες ρυτίδες που σχηματίζονται στο ντεκολτέ.

 

rytides-ypnou1

 

Σακούλες κάτω από τα μάτια

Φροντίστε να κοιμάστε με ελαφρώς ανασηκωμένο κεφάλι, χρησιμοποιώντας δύο μαξιλάρια, έτσι ώστε να περιορίσετε την κατακράτηση υγρών και να μην ξυπνάτε πρησμένες το πρωί.

 

Για την κουρασμένη, χλωμή επιδερμίδα

Διαλέξτε ένα λεπτό σε πάχος μαξιλάρι. Με το σώμα και το κεφάλι σε οριζόντια θέση, το αίμα θα κυκλοφορήσει και πάλι παντού θα ξαναδώσει εκ των έσω, χρώμα, λάμψη και ζωντάνια στην επιδερμίδα.

 

Aτέλειες και σπυράκια

Όλοι μάλλον γνωρίζουμε πως μια από τις χειρότερές μας συνήθειες είναι να κοιμόμαστε με μακιγιάζ. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι η ζημιά συνεχίζεται και το επόμενο βράδυ, αν ακουμπήσετε το πρόσωπό σας στην ίδια μαξιλαροθήκη. Τα απομεινάρια μιας νύχτας συνθέτουν ένα ανθυγιεινό περιβάλλον για την επιδερμίδα και μπορεί πολύ εύκολα, να οδηγήσουν σε φράξιμο των πόρων και σπυράκια… Ακόμα όμως κι αν τηρείτε σχολαστικά την ιεροτελεστία του βραδινού καθαρισμού, ας μην ξεχνάτε ότι στις ώρες που κοιμόμαστε, μεταφέρονται στη μαξιλαροθήκη έλαια από την ίδια την επιδερμίδα-και τα μαλλιά- γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων υπεύθυνων για τα σπυράκια. Αν λοιπόν έχετε επιδερμίδα επιρρεπή στις ατέλειες, φροντίζετε να αλλάζετε συχνά, ακόμα και κάθε 2 μέρες, λένε οι ειδικοί, την μαξιλαροθήκη σας…

Συμβουλή: Κάντε στο δέρμα σας μια πρωινή γυμναστική!
Ξυπνήστε κι ενεργοποιήστε την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας ένα απαλό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και δίνει ώθηση στην κυκλοφορία. Δοκιμάστε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, καθώς αυτό συσφίγγει κι αναζωογονεί το δέρμα μετά την βραδινή ξεκούραση. Τώρα είναι η ώρα να εφαρμόσετε μια πρωινή κρέμα ματιών που περιέχει καφεΐνη για να τονώσει και να φωτίσει το δέρμα γύρω από τα μάτια σας.