Απάτη με παραπλανητικά SMS καταγγέλλει ελληνική τράπεζα
August 31, 2018
Πέντε πράγματα που κάνετε στα social media και σας αφήνουν ξεκρέμαστους
September 2, 2018

Οι κλασικοί λόγοι για τους οποίους χάνετε μαλλιά


Ανακαλύψτε τις αιτίες αλλά και το πώς θα τις αντιμετωπίσετε.

Είναι γεγονός ότι η μεγαλύτερη ευαισθησία στην γυναικεία εμφάνιση είναι τα πλούσια (ή όχι και τόσο) μαλλιά της. Σίγουρα θα σας έχει συμβεί, έστω μία φορά, να κλαίτε πάνω από ένα κούρεμα που κάνει τη μύτη σας να δείχνει μεγαλύτερη ή από μία βαφή που δεν βγήκε κόκκινη αλλά φούξια. Επομένως, το να χάσετε αρκετές τρίχες μπορεί να σας τρομάξει, να σας ανησυχήσει και να σας κάνει να αναρωτηθείτε για το αν σας συμβαίνει κάτι σοβαρό. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα πιο κοινά αίτια αλλά και πώς να διορθώσετε το πρόβλημα, χωρίς να πανικοβληθείτε.

* Άγχος. Είτε σας κατακλύζει το στρες εξαιτίας της απαιτητικής δουλειάς σας είτε σας δυσκολεύει μία προσωπική σχέση, τα μαλλιά σας μπορούν να επηρεαστούν άμεσα. Όσο περισσότερο άγχος έχετε, τόσο πιο πολύ αυξάνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης που επηρεάζουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας.

Αντιμετωπίστε το: βρείτε χρόνο για τη φροντίδα του εαυτού σας. Μπορεί να είναι γιόγκα, διαλογισμός ή ο,τιδήποτε λειτουργεί για εσάς και μειώνει το άγχος.

* Γέννα. Όσο οξύμωρο κι αν σας ακούγεται, η εγκυμοσύνη σας χαρίζει πλούσια μαλλιά αλλά μετά τον τοκετό μπορεί να χάσετε μεγάλη ποσότητα από το κεφάλι σας. Αυτό οφείλεται στην ανισορροπία τον ορμονών.

Αντιμετωπίστε το: Αφήστε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του μέχρι να επανέλθει η ισορροπία ή δοκιμάστε ειδικές βιταμίνες για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Οι ειδικοί λένε ότι τα μαλλιά θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση 6-12 εβδομάδες μετά τη γέννα.

* Αναιμία. Πρόκειται για μία πάθηση του αίματος όπου ο σίδηρος δεν είναι σε επαρκή επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι η απώλεια τριχών ίσως να μην είναι το μόνο σύμπτωμα. Κούραση, έντονη αδυναμία και πονοκέφαλοι είναι κοινά θέματα που προκύπτουν σε αυτήν την περίπτωση.

Αντιμετωπίστε το: Ζητήστε από το γιατρό να σας εξετάσει για αναιμία ώστε να σιγουρευτείτε. Αν ναι, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε μία διατροφή πλούσια σε σίδηρο ή και να πάρετε ανάλογα συμπληρώματα αν χρειαστεί.

* Σφιχτές αλογοουρές. Ξέρουμε ότι είναι το πιο γρήγορο και εύκολο χτένισμα για όλες τις ηλικίες αλλά αν την δέσετε πολύ σφιχτά, ίσως προκαλέσετε απώλεια τριχών.

Αντιμετωπίστε το: Χαλαρώστε το χτένισμά σας και περιορίστε εκείνα που απαιτούν κοκαλάκι. Αν δεν το κάνετε, οι θύλακες της τρίχας θα υποστούν μόνιμη βλάβη και θα αποτρέψουν την επανεμφάνιση της τρίχας.

* Κακή διατροφή. Οι τρίχες είναι το τελευταίο μέρος του σώματος που λαμβάνει θρεπτικά στοιχεία γιατί δεν ανήκουν στους απαραίτητους ιστούς.

Αντιμετωπίστε το: Εφόσον τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνη, χρειάζονται σταθερή πρόσληψη ώστε να αναπτύσσονται επαρκώς. Τα βασικά τρόφιμα που το επιτυγχάνουν είναι τα αυγά, το ψάρι, το λευκό κρέας, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά.

* Θερμότητα και δυνατές βαφές μαλλιών. Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά ισιωτικό ή ψαλίδι για μπούκλες, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και με τα χημικά της συχνής βαφής που περνούν μέσα από την επιδερμίδα και φυσικά αποδυναμώνουν την τρίχα.

Αντιμετωπίστε το: Σε αυτές τις περιπτώσεις, απλά περιορίστε όσο μπορείτε τη χρήση των προϊόντων με θερμότητα και ο,τιδήποτε περιέχει χημικά στοιχεία.

Πηγή: vita.gr