Ρεκόρ πωλήσεων στα βιομηχανικά ρομπότ το 2017
June 20, 2018
Ευρέως διαδεδομένη η χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού στην Ελλάδα
June 22, 2018

Οι πιο trendy αποχρώσεις μαλλιών της καλοκαιρινής σεζόν


Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις μαλλιών για τη φετινή σεζόν, οι τεχνικές εφαρμογής της βαφής, καθώς και χρήσιμα tips για να αλλάξουμε με επιτυχία το χρώμα μας.

Καθώς γλυκαίνει ο καιρός και σκουραίνει το χρώμα της επιδερμίδας από τον ήλιο, είθισται να ανοίγουμε την απόχρωση των μαλλιών μας. Ο συνδυασμός μαυρισμένο δέρμα και ξανθές ανταύγειες φαντάζει πάντα μια δημοφιλής λύση και μια διαχρονική επιλογή πολλών γυναικών. Ωστόσο το εφετινό καλοκαίρι θα πρωταγωνιστήσουν και άλλες αποχρώσεις, και μάλιστα μερικές είναι απροσδόκητες, όπως για παράδειγμα το πλατινέ γκρι ή το σοκολά μοβ.

Ανοιξη / Καλοκαίρι 2018: Οι 8 πιο έντονες τάσεις της σεζόν


#1 Pantone
Η πιο δημοφιλής απόχρωση της χρονιάς είναι το Pantone, δηλαδή το έντονο βιολετί. Αν ανήκετε στις τολμηρές, είναι σίγουρο ότι θα αιχμαλωτίσετε τα βλέμματα.


#2 Πλατινέ γκρι
Αυτό το χρώμα είναι μια μείξη λευκού, γκρι και πλατινέ. Αν ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι ψυχρός, τότε αυτή η απόχρωση θα σας φωτίσει. Ωστόσο δεν παύει να ανήκει στις πολύ τολμηρές επιλογές που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα στην τρίχα και συστηματικό βάψιμο στις ρίζες.


#3 Χρυσαφί όμπρε
Το ζεστό αυτό χρώμα θέλει και ζεστό τόνο επιδερμίδας, διαφορετικά θα χλωμιάζει το πρόσωπο. Αν κάνετε όμπρε, προσέξτε ώστε η διαβάθμιση του χρώματος να είναι σταδιακή και να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο φυσικό το αποτέλεσμα.


#4 Μοβ σοκολατί
Ο απροσδόκητος συνδυασμός του ζεστού καφέ και του ροζ είναι μια μοντέρνα άποψη για όσες δεν θέλουν να ξανθύνουν τα μαλλιά τους αλλά να μην είναι τετριμμένο το χρώμα τους.


#5 Σκούρο καστανό με χρυσαφί ανταύγειες
Οι σκουρομάλλες μπορούν να παίξουν με το φως κάνοντας πολύ λεπτές ανταύγειες σε σκούρο ξανθό, σαν να τα έχει ανοίξει ο ήλιος.


#6 Bronde
Ο συνδυασμός καστανού και ξανθού (το όνομα προκύπτει από τη σύντμηση των λέξεων «brown» και «blonde») είναι κολακευτικός για τις περισσότερες. Αναμειγνύοντας δύο χρώματα δημιουργούν ένα ηλιοκαμένο λουκ που ζητάνε πολλές από τους κομμωτές τους.


#7 Baby blonde
Πρόκειται για ένα ξανθό με ανοιχτές και έναν-δύο τόνους πιο σκούρες ανταύγειες. Είναι ένα χρώμα που κολακεύει τη σκούρα, ηλιοκαμένη επιδερμίδα αλλά δείχνει εξίσου λαμπερό και στην πιο λευκή που δεν την έχει δει ο ήλιος.

Εγχειρίδιο τεχνικής Οι τεχνικές για το ιδανικό χρώμα

Μπορεί να ακούμε συχνά το όνομά τους αλλά να τις μπερδεύουμε. Τι ακριβώς κάνει η καθεμιά από τις παρακάτω τεχνικές και ποιες οι διαφορές τους; Μια σύντομη ανάλυση για κάθε τεχνική προκειμένου να ξέρουμε τι να ζητήσουμε στο κομμωτήριο και τι να περιμένουμε.

Mπαλαγιάζ
Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στα κομμωτήρια. Το θετικό της τεχνικής είναι ότι προσαρμόζεται σε κάθε χρώμα  μαλλιών και το ζητούμενό της είναι το χρώμα των μαλλιών να μοιάζει φυσικό, από τις ρίζες ως τις άκρες, σαν να τα έχει ξανθύνει ο ήλιος. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, η βαφή εφαρμόζεται στο πάνω μέρος κάθε τούφας και όχι ανάμεσα στις τρίχες.

Ombre
Το χρώμα είναι σκούρο στις ρίζες και από τη μέση των μαλλιών ξεκινά η διαβάθμιση του χρώματος που όσο πλησιάζει τις άκρες γίνεται πιο ανοιχτό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναδειχθεί αυτή η τεχνική είναι το μήκος των μαλλιών, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον μέχρι τους ώμους.

Sombre
Είναι η λιγότερο δραματική εκδοχή του ombre. Η αντίθεση του χρώματος είναι πιο διακριτική, και το χρώμα ξεκινάει να ανοίγει από πιο ψηλά και όχι από τη μέση της τρίχας, προκειμένου να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα περισσότερο φυσικό. Παρ’ όλα αυτά, οι άκρες είναι εμφανώς πιο ανοιχτές από τις ρίζες.

Babylights
Είναι οι εξαιρετικά λεπτές ανταύγειες που δίνουν περισσότερη λάμψη και διάσταση στο χρώμα, χωρίς να ξεχωρίζουν και να φαίνονται έντονες. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για τα λεπτά μαλλιά και επίσης είναι μια οικονομική πρόταση, όπως και το ombre, γιατί δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση ρίζας. Οι ανταύγειες είναι τόσο λεπτές που δεν κάνουν αντίθεση με το σκουρότερο χρώμα της βάσης.

Ribbon highlights
Μία από τις δημοφιλέστερες τεχνικές του τελευταίου διαστήματος. Το όνομα της τεχνικής είναι ribbon, δηλαδή κορδέλα, γιατί το ζητούμενο είναι οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες να μοιάζουν με κορδέλες μπλεγμένες στα μαλλιά.
Προσοχή: Οι ribbon highlights πρέπει είναι να είναι μόνο δύο-τρεις τόνους πιο ανοιχτές από τη βάση και να μην έχουν μεγάλη διαφορά, π.χ. ξανθό ανοιχτό σε καστανή βάση, διαφορετικά το λουκ θα μοιάζει ξεπερασμένο.

Η περιποίηση των βαμμένων μαλλιών

* Αποφεύγουμε την έξτρα επιβάρυνση του styling. Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το πιστολάκι, χρησιμοποιούμε απαραιτήτως μαλακτικές και με θρεπτικές ιδιότητες συνθέσεις που προστατεύουν την τρίχα από τη θερμότητα.
* Αναπλάθουμε την τρίχα με κερατίνη (το βασικό δομικό συστατικό της) και ενυδατικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ, που διεισδύουν στο εσωτερικό της τρίχας και επανορθώνουν την εσωτερική της δομή, προστατεύοντας την υγρασία της.
* Για να αποκαταστήσουμε τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών μας, κάνουμε μία με δύο φορές την εβδομάδα μια εντατική θεραπεία. Βάζουμε μια θρεπτική μάσκα ή ειδικά λαδάκια και τα κρατάμε στα μαλλιά όσο περισσότερη ώρα μπορούμε, ιδανικά όλο το βράδυ.
* Αν τα μαλλιά μας είναι πολύ ταλαιπωρημένα ή σγουρά, προτιμάμε την εφαρμογή μιας μάσκας ύστερα από κάθε λούσιμο.

Bαφή στο σπίτι

Είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος ανανέωσης. Νέες υφές, νέες καλλυντικές φόρμουλες και πρακτικές συσκευασίες κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας και βελτιώνουν την εμφάνισή μας μέσα σε λίγη ώρα. Για να διαλέξουμε το σωστό χρώμα, λαμβάνουμε υπόψη μας την απόχρωση της επιδερμίδας και τον τόνο της. Αν είναι ψυχρός, τότε μας ταιριάζουν οι ψυχρές αποχρώσεις, όπως σαντρέ και σταχτί, αν είναι θερμός, μας ταιριάζουν οι πιο ζεστές αποχρώσεις, όπως μελί, σοκολά. Αν πάλι έχουμε ουδέτερο τόνο, τότε είμαστε τυχερές: μας ταιριάζουν και οι δύο κατηγορίες τόνων. Προσοχή: Σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά το χρώμα των μαλλιών μας και από, π.χ., καστανά να τα κάνουμε πλατινέ, τότε δεν το ρισκάρουμε: Η μόνη λύση είναι να επισκεφθούμε τον κομμωτή.

Η διαδικασία

Τα σημαντικότερα tips που λαμβάνουμε υπόψη μας για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε είναι τα εξής:
– Προτού εφαρμόσουμε τη βαφή, τοποθετούμε βαζελίνη κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών στο μέτωπο, στους κροτάφους και πίσω από τα αφτιά. Ετσι θα εμποδίσουμε τη βαφή να λεκιάσει το δέρμα.
– Αν θέλουμε να φρεσκάρουμε μόνο τις ρίζες και να μην ταλαιπωρήσουμε τις άκρες, απλώνουμε στα μαλλιά από τη μέση της τρίχας και κάτω μια μάσκα ενυδάτωσης. Αφού ξεβγάλουμε τη βαφή, τα μαλλιά θα είναι εξαιρετικά λαμπερά, στιλπνά και ευκολοχτένιστα.
– Διαβάζουμε με προσοχή τις οδηγίες της βαφής
– Χωρίζουμε τα μαλλιά σε τέσσερις μεγάλες τούφες. Στερεώνουμε κάθε τούφα με ένα κλιπ και βάφουμε μία-μία ξεχωριστά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μας ξεφύγει κάποια περιοχή. Τοποθετούμε τη βαφή από τη ρίζα ως τη μέση κάθε τούφας. Στη συνέχεια την απλώνουμε ομοιόμορφα ως τις άκρες φορώντας πλαστικά γάντια.
– Αν θέλουμε να βάψουμε μόνο τις ρίζες, εφαρμόζουμε τη βαφή με τη βοήθεια ενός πινέλου, κάνοντας λεπτές χωρίστρες κατά μήκος του κεφαλιού, και αφού τελειώσουμε κάνουμε απαλό μασάζ στο τριχωτό για να απλωθεί παντού ομοιόμορφα η βαφή.
– Μετά τη βαφή, λούζουμε καλά τα μαλλιά και στο ξέβγαλμα χρησιμοποιούμε κρύο νερό για να παρατείνουμε τη λάμψη και τη διάρκεια της βαφής, αφού σφραγίζει τα λέπια της τρίχας «παγιδεύοντας» τις χρωστικές ουσίες.

Πηγή: vita.gr