Ο Ζάκερμπεργκ δε διαγράφει τα «ειλικρινή» posts αρνητών του Ολοκαυτώματος
July 20, 2018
Summer Beauty: το καλοκαιρινό νεσεσέρ
July 20, 2018

Οι top ασκήσεις της παραλίας

H παραλία μάς προσφέρει πολλές επιλογές για να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε. Eυκαιρία λοιπόν να εκμεταλλευτούμε τις διακοπές μας για να το πετύχουμε.

Αμμος: Κάνει θαύματα 

Το περπάτημα ή το τζόγκινγκ με θέα τη θάλασσα αποτελούν όχι μόνο ιδανική αεροβική άσκηση, αλλά παράλληλα μας ηρεμούν και μας χαλαρώνουν. Μάλιστα, το βάδισμα στην παραλία, λόγω της αντίστασης της άμμου, μας γυμνάζει ακόμα περισσότερο. Πέρα από την τόνωση του καρδιαγγειακού συστήματος και τη μυϊκή ενδυνάμωση των κάτω άκρων, το περπάτημα στην αμμουδιά λειτουργεί και ως φυσικό μασάζ για τα πέλματα. Ξεκινάμε, λοιπόν, με περπάτημα στο σημείο που σκάει το κύμα (και η άμμος δεν βουλιάζει πολύ) κατά μήκος της παραλίας. Συνεχίζουμε με τζόγκινγκ στην υγρή άμμο και ολοκληρώνουμε και πάλι με περπάτημα στη στεγνή άμμο (που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας επειδή το πόδι βουλιάζει). Προσοχή αν έχετε προβλήματα στις αρθρώσεις και κυρίως στα γόνατα.


Γυμναστείτε με τη δύναμη της πετσέτας

Για να γυμναστούμε δεν αρκεί η αεροβική άσκηση, χρειάζεται και μυϊκή ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος. Για να το πετύχουμε αυτό, θα χρειαστούμε διάθεση και μια πετσέτα. Οι παρακάτω ασκήσεις είναι ισομετρικές, δηλαδή δεν υπάρχει κίνηση του σημείου του σώματος που γυμνάζεται, αλλά απλώς πίεση, επομένως μπορούμε να προπονηθούμε στην παραλία χωρίς να μας πάρουν χαμπάρι.

Βήμα 1: 
Καθόμαστε στο έδαφος ή στην ξαπλώστρα και περνάμε τυλιγμένη την πετσέτα μας (σαν να θέλουμε να τη στραγγίξουμε) κάτω από τα πέλματα. Με τα χέρια μας τεντωμένα, κρατάμε τις δύο άκρες της. Σπρώχνουμε με τις μύτες των ποδιών την πετσέτα προς το έδαφος, ενώ κρατάμε αντίσταση με τα χέρια. Επαναφέρουμε αργά και επαναλαμβάνουμε 15 φορές.

Βήμα 2:
 Από την ίδια θέση, λυγίζουμε τα γόνατα και περνάμε την πετσέτα κάτω από τα πόδια, ενώ τα χέρια είναι ελαφρώς λυγισμένα. Σπρώχνουμε την πετσέτα με τα πόδια, προσπαθώντας να τεντώσουμε τα γόνατα, ενώ κρατάμε αντίσταση με τα χέρια για 5΄΄. Η πλάτη παραμένει ίσια. Χαλαρώνουμε και επαναλαμβάνουμε 10 φορές.

Βήμα 3: 
Περνάμε την πετσέτα πίσω από την πλάτη μας στο ύψος του στήθους και την κρατάμε με τα χέρια από τις άκρες. Τα μπράτσα μας είναι κολλημένα στα πλευρά μας και οι παλάμες μας κοιτάνε προς τα πάνω. Προσπαθούμε να τεντώσουμε τα χέρια μπροστά (κάτι που φυσικά δεν γίνεται, γιατί η πετσέτα είναι ήδη τεντωμένη). Συνεχίζουμε την προσπάθεια για 5΄΄ και επαναλαμβάνουμε 10 φορές.

Βήμα 4: 
Κρατάμε την πετσέτα από τις άκρες και την περνάμε πίσω από το κεφάλι με τα χέρια τεντωμένα προς τα πίσω. Μένουμε σε αυτή τη θέση για 15΄΄ και χαλαρώνουμε.

Βήμα 5: 
Στεκόμαστε όρθιοι και κρατάμε τις άκρες της πετσέτας με τα χέρια λίγο πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων. Στρίβουμε αργά τον κορμό προς τη μια πλευρά, γυρίζουμε στην ευθεία και στρίβουμε προς την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε με 15 ακόμα στροφές.

Tip
: Δεν γυμναζόμαστε τις ώρες που ο ήλιος είναι επικίνδυνος (11 π.μ. – 5 μ.μ.), φοράμε πάντα καπέλο, αντηλιακό και ενυδατώνουμε συχνά το σώμα μας!

Πηγή: vita.gr