coffee
Καφές: Μύθοι και Αλήθειες
May 18, 2016
detox-bath
4 θεραπευτικά λουτρά αποτοξίνωσης
May 20, 2016

Ονειρικά road trips που πρέπει να κάνετε στη ζωή σας

roadtrips

Ακολουθούν 6 road trips και διαδρομές που δύσκολα θα σας αφήσουν ασυγκίνητους…

 

Ο δρόμος των λουλουδιών, Ολλανδία

roadtrips

Θυμάστε εκείνες τις εντυπωσιακές, θαρρείς από παραμύθι, φωτογραφίες από τα απέραντα λιβάδια με τουλίπες που βλέπουμε στο Facebook και μας ξεφεύγει ένα «αχχ»; Ε λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για να τις δείτε ζωντανά είναι να οδηγήσετε τον δρόμο που ξεκινά από το βορειότερο σημείο της οδού Bollenstreek στο Haarlem και καταλήγει στο Leiden στα νότια: απέραντες εκτάσεις με δεκάδες λωρίδες λουλουδιών σε χρώματα που κοντράρουν το ουράνιο τόξο, σε έναν επίγειο on the road παράδεισο 40 χιλιομέτρων.

Tip: Προτιμήστε να κάνετε τη διαδρομή Σαββατοκύριακα, μιας και τότε η κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο είναι περιορισμένη. Απαραίτητη στάση το Frans Hals Museum για μια εκ βάθους περιήγηση σε έργα τέχνης που εστιάζουν στις απέραντες εκτάσεις τουλίπας.

 

Cherhola Skyway, Τένεσι, Βόρεια Καρολίνα

roadtrips

Την αποκαλούν «διαδρομή πάνω από τα σύννεφα», χαρακτηρισμός που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το όνομά της δανείζεται ονόματα από δύο Εθνικούς Δρυμούς, Chero από τον Cherokee και Hala από τον Nantahala, και περιλαμβάνει μια ονειρική περιήγηση σε καταπράσινους λόφους και εντυπωσιακούς καταρράκτες. Η διαδρομή ξεκινά από την περιοχή Tellico, περνά μέσα από τα δύο τεράστια δάση, καταλήγει μετά από 64 χιλιόμετρα στο Robbinsville της Βόρειας Καρολίνα και εγγυάται… έρωτα με το πρώτο χιλιόμετρο.

Tip: Η καλύτερη περίοδος για να επιχειρήσετε το road trip είναι η άνοιξη, εποχή κατά την οποία το δάσος αναδύει όλη του την γοητεία. Για δραστηριότητες και διαμονή στην περιοχή, κάντε κλικ εδώ.

 

Τοσκάνη, Ιταλία

roadtrips

Απέραντες κοιλάδες με αμπέλια, αγέρωχα κυπαρίσσια, δρόμοι μέσα από πυκνά δάση, τρούλοι, μεσαιωνικά παλάτια, γαστρονομικές απολαύσεις και μπόλικος οινοτουρισμός. Μια on the road περιήγηση στην Τοσκάνη συχνά παρομοιάζεται με ταξίδι στις αισθήσεις, και όχι άδικα. Απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή σας η Φλωρεντία, η Σιένα, αλλά και χωριουδάκια διαμάντια όπως η Cortona, το Μonteriggioni και το Montepulciano.

 

Manali – Leh, Ινδία

roadtrips

Η Ινδία είναι η Μέκκα των road trips για όσους έχουν κάνει τις διαδρομές… χόμπι, και αν υπάρχει μία για την οποία όλοι μιλούν με δέος, είναι αυτή η οποία ξεκινά από το Manali και καταλήγει στο Leh του Θιβέτ. Υπολογίστε περί τα 474 χιλιόμετρα διαδρομής μέσα από εκτυφλωτικής ομορφιάς τοπία, βουνά πνιγμένα στο πράσινο και ένα οικοσύστημα που θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε τα περί κλιματικής αλλαγής. Το υψόμετρο στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι τέτοιο που κάλλιστα αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «κρουαζιέρα στον ουρανό».

Tip: Η καλύτερη περίοδος για να το επιχειρήσετε είναι Ιούνιο με Σεπτέμβριο για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή θέα.

 

Ατλαντική Οδός, Νορβηγία

roadtrips

Συνδέει τα νησάκια ενός αρχιπελάγους στη Νορβηγική Θάλασσα με την ηπειρωτική χώρα και από τις πλέον δημοφιλείς ευρωπαϊκές διαδρομές για μηχανόβιους και όχι μόνο. Η Ατλαντική οδός περνά μέσα από μπόλικες στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες που θυμίζουν λούνα παρκ μέσα από τη θάλασσα (τα κύματα σκάνε σχεδόν δίπλα στα οχήματα) και περιλαμβάνει σε οκτώ χιλιόμετρα επτά γέφυρες και τέσσερα σημεία… αράγματος για να απολαύσετε τη θέα.

Tip: Αν είστε φαν του ψαρέματος, μην ξεχάσετε να εξοπλιστείτε κατάλληλα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι όταν η διαδρομή ενδείκνυται για στάση και… δόλωμα. Για έντονες συγκινήσεις τύπου off road, η διαδρομή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τον χειμώνα.

 

Ο Μεγάλος δρόμος του Ωκεανού, Αυστραλία

roadtrips

Είναι η πιο συναρπαστική παράκτια διαδρομή της Αυστραλίας και μία από τις πλέον εντυπωσιακότερες στον κόσμο. Ο ξακουστός Great Ocean Road (G.O.R.) ξεκινά περίπου 100 χιλιόμετρα έξω από τη Μελβούρνη, από την παραλιακή πόλη Torquay, και καταλήγει στην πόλη Warrnambool μέσα από 250 χιλιόμετρα γεμάτα γραφικά ψαροχώρια, κατάφυτες πλαγιές κοσμοπολίτικα θέρετρα, Εθνικούς Δρυμούς, κόλπους, απόκρημνες παραλίες και κρυμμένους καταρράκτες.
Tip: Οι στάσεις για οινοδοκιμές στις παράκτιες πόλεις της διαδρομής επιβάλλονται. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή εδώ. 

Πηγή: in2life.gr