halloween-nyxia
Μήπως ήρθε η ώρα για Halloween νύχια;
October 24, 2016
Το ελληνικό χωριό που έχει ένα από τα γηραιότερα πλατάνια της Ευρώπης
October 27, 2016

Πέμπτη 27/10: Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες

tainies-27-10

Η γερμανική δραμεντί της Μάρεν Άντε που αναστάτωσε το Φεστιβάλ Κανών και ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε ρόλο νέου μαρβελικού υπερήρωα είναι μόνον δυο από τις έξι κυκλοφορίες της ερχόμενης εβδομάδας.

TONI ERDMANN

Η γερμανική δραμεντί της Μάρεν Άντε που αναστάτωσε το Φεστιβάλ Κανών. Ο αιώνια πλακατζής Γουίνφριντ λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, στις συναντήσεις της, τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται το alter ego του Γουίνφριντ- ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

DOCTOR STRANGE

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ο νέος υπερήρωας της Marvel. Η ζωή του παγκοσμίως διάσημου νευροχειρουργού Στίβεν Στρέιντζ αλλάζει ριζικά όταν ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα τού στερεί τη χρήση των χεριών του. Όταν η παραδοσιακή φαρμακευτική ιατρική αποτυγχάνει, ψάχνει για βοήθεια και ελπίδα σε έναν αναπάντεχο τόπο: ένα μυστηριώδες μέρος γνωστό ως Kamar-Taj. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι ένα απλό κέντρο ανάρρωσης, αλλά η πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στις αόρατες σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να καταστρέψουν την πραγματικότητα μας. Τώρα, ο Στρέιντζ -εξοπλισμένος με καινούργιες μαγικές ικανότητες- αναγκάζεται να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του ή θα την αφήσει για να υπερασπιστεί τον κόσμο ως ένας παντοδύναμος μάγος.

Μόνος Στο Βερολίνο

Μια αληθινή ιστορία αντίστασης στις θηριωδίες των ναζί. Γερμανία, 1940. Μετά τον θάνατο του μοναχογιού τους σε μια μάχη του πολέμου, ο Όττο και η Άννα Κουάνγκελ αποφασίζουν να αντισταθούν στον Χίτλερ και τους Ναζί. Αρχίζουν να γράφουν ανώνυμα μηνύματα που καλούν τον λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στον Χίτλερ και διαδηλώσουν κατά των Ναζί και τα αφήνουν σε γραμματοκιβώτια σ’ όλη την πόλη. Σύντομα ένας επιθεωρητής της Γκεστάπο αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το ποιος κρύβεται πίσω από τα μηνύματα.

Άγνωστοι

Δραματικό θρίλερ με τους Ρέιτσελ Βάις – Μάικλ Σάνον. Η ταινία μας συστήνει την Άλις, μία μυστηριώδη γυναίκα (Ρέιτσελ Βάις ). Ο Τομ και η σύζυγος του διοργανώνουν ένα πάρτυ για να γιορτάσουν τα γενέθλια του. Ένας από τους καλεσμένους φέρνει μαζί του σαν συνοδό την Άλις. Ο Τομ είναι πεπεισμένος ότι γνωρίζει αυτή την γυναίκα με διαφορετικό όμως όνομα και βιογραφικό. Η ίδια η Άλις δείχνει να μην τον έχει ξαναδεί ποτέ.

Η Μεγάλη Αναμονή

Θηλυκό ιταλικό δράμα του πρωτοεμφανιζόμενου Πιέρο Μεσίνα με πρωταγωνίστρια της Ζιλιέτ Μπινός. Η Άννα, λόγω ενός απρόοπτου συμβάντος , περνά μοναχικά τις ημέρες της στα μεγάλα δωμάτια μιας παλιάς βίλας. Μια μέρα εμφανίζεται η Ζαν, η κοπέλα του γιου της Άννας, Τζουζέπε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος την κάλεσε στην Σικελία, με σκοπό να περάσουν τις διακοπές τους μαζί. Και ενώ ο Τζουζέπε δεν είναι ακόμα στο σπίτι, η Άννα τη διαβεβαιώνει ότι ο γιος της θα επιστρέψει σύντομα και ότι θα μπορούσε να τον περιμένει εκεί. Οι δύο γυναίκες περνούν τις ημέρες τους γνωρίζοντας καλύτερα η μία την άλλη… Τρία βραβεία στο περασμένο Φεστιβάλ Βενετίας.

Όλγα

Βραζιλιάνικο ιστορικό δράμα του 2004. Η Όλγα Μπενάριο Γκούτμαν είναι μια από τις σχετικά ξεχασμένες και πιο ηρωικές γυναικείες φιγούρες του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος. Αναδείχθηκε σε κεντρική μορφή της Κομμουνιστικής Διεθνούς Νέων. Επιπλέον αναλάμβανε και εκτελούσε πολλές διεθνείς αποστολές για λογαριασμό της Κομιντέρν, πράγμα που της στοίχισε μια σύλληψη στη Μεγάλη Βρετανία για κατασκοπεία.

 

Πηγή: athinorama.gr