5-vivlia-gia-na-gelasete
5 βιβλία που θα σας κάνουν να γελάσετε
October 10, 2017
5_tainies_90s
5 ταινίες που μας έκαναν να γελάσουμε στα 90s
October 15, 2017

Πού θα πιούμε τον καφέ μας το Σαββατοκύριακο;

cafe_SK_athens

Μπορεί η 1η Οκτωβρίου να ήταν η Παγκόσμια Ημέρα του καφέ αλλά εμείς γιορτάζουμε όλο τον χρόνο και παντού!

Το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να απολάυσουμε τον καφέ μας όπως πρέπει. Γεμίστε το φλιτζάνι σας με λίγο καπουτσίνο, εσπρέσο ή ό,τι προτιμάτε κι ελάτε μαζί μας σε ξεχωριστά cafe της πόλης.

cafe_SK_athens

Black Duck Garden, κέντρο
Ο κήπος της «Μαύρης Πάπιας» είναι γνωστός στην Αθήνα για το πόσο φιλόξενος και ιδιαίτερος είναι, αποτελώντας έναν ζωντανό τόπο ιστορικής μνήμης, αφού εκεί είχε εγκατασταθεί ο Όθωνας όταν παντρεύτηκε την 18χρονη τότε Αμαλία, περιμένοντας να χτιστεί το κανονικό τους σπίτι. Περάστε μια βόλτα για τον καφέ σας, να νιώσετε λίγο ξανά το καλοκαίρι αν ο καιρός το επιτρέπει, δείτε το φοίνικα που είχε φυτέψει η ίδια η Αμαλία κι αν πεινάσετε, το μαγαζί διαθέτει brunch, σνακ μέχρι τις 20.00, αλλά και ορεκτικά και κυρίως πιάτα, για όσους ο καφές αποτελεί μόνο την αρχή…

Info: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, 210 3252396.

Café Νομισματικού Μουσείου, κέντρο
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει trend με διάφορα live και εκδηλώσεις, καθώς παρ’ όλο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, έχει φτιάξει τη δική του πράσινη γωνίτσα, σε μια αυλή που σε παρασέρνει στη χαλάρωση. Την Κυριακή ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγο περισσότερη υπομονή, αφού τα σκιερά τραπεζάκια του κήπου γεμίζουν γρήγορα, αλλά μόλις καθίσετε, θα τα ξεχάσετε όλα και θα απολαύσετε τον καφέ σας, όπως του αξίζει. Info: Πανεπιστημίου 12, Αθήνα, 210 3610067.

 

cafe_SK_athens

Σέλας, Εξάρχεια
Τα Εξάρχεια αποτελούν πάντα στάση για καφέ και φιλοσοφία το Σαββατοκύριακο. Αν θέλετε να αποφύγετε τη φασαρία και την κίνηση της πλατείας, κατευθυνθείτε προς τη Μαυρομιχάλη, όπου θα βρείτε ένα συμπαθητικό, παρεΐστικο καφέ, με νέο κόσμο και πολύ πράσινο να ξεφυτρώνει από το γκρίζο των Εξαρχείων. Εδώ δεν έχει brunch και μοντερνιές, μόνο παραδοσιακό καφέ και ποτό.

Info: Μεθώνης 19, 211 4017760.

 

cafe_SK_athens

Superfly, Παγκράτι
Έχει κερδίσει τη φήμη του λιγότερο για τον καφέ του και περισσότερο για τη διακόσμησή του με memorabilia δεκαετιών που στέλνουν άπαντες ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και τα νοσταλγικά παιδικά τους χρόνια. Από κασέτες και lego μέχρι Μπλεκ, Μανίνα και pac-man, όλα στριφογυρίζουν εκεί όσο ο κόσμος απολαμβάνει τον καφέ του –ή κάποιο από τα περίτεχνα κοκτέιλ του.

Info: Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, 211 404 6076.

 

Καφεοίνο, Πατήσια
Ο ορισμός του συνοικιακού καφέ, με φανατικούς θαμώνες και επισκέπτες που δεν περνούν από τα λημέρια του μόνο μια φορά, το Καφεοίνο με την urban διακόσμησή του, που καταφέρνει, όμως, να είναι «ζεστή», σερβίρει αρωματικό καφέ, αλλά και σπιτική πίτσα για όποιον δεχτεί επίθεση λιγούρας. Κι όταν περάσει η ώρα, βάζει τα καλά του, δυναμώνει τη μουσική και σερβίρει κοκτέιλ, φτιάχνοντας κατάσταση.

Info: Γαβριηλίδου 8 & Παλαμά Κωστή, Άνω Πατήσια, 21 3008 7852.