Πινακίδες “Προσοχή Σκύλος” και οι πιο ακίνδυνες φάτσες που κρύβονται από πίσω
October 10, 2016
panda-mwro
Αυτό το σκανταλιάρικο μωρό πάντα δεν θέλει με τίποτα να πάει για ύπνο
October 11, 2016

Πρέπει να πετάξεις το σφουγγάρι του μπάνιου αμέσως

sfouggari-mpanio

Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που το σφουγγαράκι του μπάνιου πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα…

Αν πιστεύετε ότι το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε για να κάνετε το μπάνιο σας είναι πάντα καθαρό επειδή έρχεται σε επαφή με νερό και σαπούνι; Ξανασκεφτείτε το!

Μπορεί να είναι το αγαπημένο σου και να το έχεις καιρό αλλά πρέπει να το αποχωριστείς και μάλιστα αμέσως. Στο σφουγγάρι συγκεντρώνονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που απορρίπτει το σώμα μας. Παράλληλα, η υγρασία που επικρατεί στον χώρο του μπάνιου διευκολύνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών, όπως βακτήρια και μύκητες.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Microbiology αποκάλυψε πως τα σφουγγάρια του μπάνιου φιλοξενούν ποικίλα είδη βακτηρίων τα οποία μάλιστα πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση, ερεθισμούς ακόμα και λοιμώξεις.

 

Αντικατάσταση σφουγγαριού

Φυσικό σφουγγάρι: Θα πρέπει να το αλλάζετε πολύ συχνά, κάθε 3-4 εβδομάδες.

Πλαστικό σφουγγάρι (λούφα) : Θα πρέπει να το αλλάζετε περίπου κάθε 2 μήνες.

Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού, φροντίστε να αφήνετε το σφουγγάρι σε κάποιο σημείο του μπάνιου που δεν έχει πολλή υγρασία, όπως δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο.

Εναλλακτικός τρόπος

Μια καλή εναλλακτική αντί για το σφουγγάρι είναι η πετσέτα, καθώς μπορείτε να τη βάλετε στο πλυντήριο μετά το μπάνιο ή το ντους και επίσης η ύφανσή της δεν επιτρέπει τόσο εύκολα τη συσσώρευση μικροοργανισμών.