10-diafores
Μπορείς να βρεις τι δεν ταιριάζει σε αυτές τις φωτογραφίες;
May 25, 2017
flamingo-beach
Μια παραλία γεμάτη φλαμίνγκο όπου μπορείς να κολυμπήσεις μαζί τους
May 29, 2017

Πρωινή γυμναστική για ενέργεια όλη μέρα!

prwini-gymnastiki

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας, σφίξτε το σώμα σας και νιώστε την ενέργεια να κυλάει στις φλέβες σας μόνο με 15 λεπτά πρωινής γυμναστικής στην κρεβατοκάμαρα σας. Είναι ασκήσεις που εφαρμόζονται εύκολα και δεν σας τρώνε χρόνο από το πρόγραμμα της ημέρας σας.

Η πρωινή γυμναστική είναι η καλύτερη γιατί βοηθάει τον οργανισμό να καίει θερμίδες όλη την υπόλοιπη μέρα, ακόμα κι όταν κάθεστε στην καρέκλα του γραφείου σας. Τα επίπεδα του γλυκογόνου, δηλαδή οι αποθηκευμένοι υδατάνθρακες στους μυς και στο συκώτι, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις πρωινές ώρες κι αυτό είναι σημαντικό για να κάψουμε λίπος. Παρακάτω περιγράφεται ένα μίνι πρόγραμμα γυμναστικής με μεγάλα οφέλη.

 

Ξυπνήστε το σώμα σας με διατάσεις

Όπως είστε ξαπλωμένοι και χουζουρεύετε, τεντώστε χέρια και πόδια σαν να προσπαθείτε να φτάσετε κάτι. Νιώστε το σώμα σας να τεντώνει. Μείνετε εκεί για 4-5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 3 φορές.

prwini-gymnastiki

Ποδήλατο στον αέρα

Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατα και φέρτε τα χέρια σας στον αυχένα. Αρχίστε να κάνετε ποδήλατο με τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Κάντε 10 ολοκληρωμένους κύκλους και χαλαρώστε. Επαναλάβετε 2 φορές ακόμη. Η άσκηση αυτή βοηθάει να γυμνάσετε τους μηρούς και τους κοιλιακούς σας.

 

Δυνατοί τετρακέφαλοι

Ήρθε η ώρα να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Σταθείτε στο πλάι του κρεβατιού με τη φορά του σώματος προς την κεφαλή του. Σηκώστε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω και τραβήξτε το με το δεξί σας χέρι. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα. Κάντε το ίδιο με την αριστερή σας πλευρά. Επαναλάβετε κάθε πόδι 3 φορές.

 

Χαλαρώστε τη μέση σας

Ξαπλώστε ξανά! Ανάσκελα όπως είστε, φέρνετε τα γόνατα λυγισμένα κοντά στο στήθος σας, με την βοήθεια των χεριών σας. Νιώστε ένα ελαφρύ τράβηγμα στη μέση. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε το σώμα σας και επαναλάβετε για 2 φορές ακόμη.