Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από χαρτόκουτα
February 21, 2018
Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους
February 21, 2018

Πως να ράψεις πουγκί

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ράψεις ένα πουγκί. Βρήκαμε τον πιο ποιο περιποιημένο και φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα πουγκιά για να βάλουμε μέσα μικρο-δωράκια!

Πως να ράψεις πουγκί

Για τα πουγκιά μας διαλέξαμε όμορφα υφάσματα από το yfasmatakia.gr, εμπριμέ για το εξωτερικό και μονόχρωμα για το εσωτερικό.

Πως να ράψεις πουγκί

Για κάθε πουγκί θα χρειαστείς 2 κομμάτια εξωτερικού και 2 κομμάτια εσωτερικού υφάσματος 17 x 22 εκατοστά (τελικό μέγεθος πουγκιού 15 x 20). Θα χρειαστείς επίσης 2 φάσες για το κανάλι του κορδονιού, 30 x 5 εκατοστά.

Πως να ράψεις πουγκί

Ξεκινάς από το κανάλι, το διπλώνεις στην μέση με τις καλές πλευρές αντικρυστά και κάνεις μια ραφή με 1 εκατοστό περιθώριο (πρώτο δείγμα). Φέρνεις την ραφή στην μέση, την σιδερώνεις (δεύτερο δείγμα) και γυρίζεις το κανάλι με την καλή πλευρά προς τα έξω (τρίτο δείγμα). Διπλώνεις στην μέση και σιδερώνεις (τέταρτο δείγμα).

Πως να ράψεις πουγκί

Κάνεις σάντουιτς με το εξωτερικό ύφασμα καλή πλευρά πάνω, κανάλι διπλωμένο και εσωτερικό ύφασμα καλή πλευρά κάτω. Τα υφάσματα είναι λίγο χοντρά για να βάλεις καρφίτσα, χρησιμοποίησε κλιπς για τα μαλλιά – τα χρησιμοποιούμε και στο πάτσγουορκ. Κάνε μια ραφή με 1 εκατοστό περιθώριο για να ενώσεις όλα αυτά τα κομμάτια.

Πως να ράψεις πουγκί

Κάνε το ίδιο και με τα άλλα 2 υφάσματα και κανάλι. Σιδέρωσε τα υφάσματα ανοιχτά και φέρε τις καλές πλευρές τους αντικρυστά.

Πως να ράψεις πουγκί

Κάνε μια ραφή γύρω γύρω με περιθώριο 1 εκατοστό αφήνοντας κενό 4 εκατοστών στο τελείωμα του εσωτερικού υφάσματος.

Πως να ράψεις πουγκί

Γύρισε το πουγκί με την καλή πλευρά των υφασμάτων προς τα έξω και κάνε μια ραφή στο κενό. Αν δεν θέλεις να φαίνεται καθόλου η ραφή, κάνε κρυφοβελονιά στο χέρι.

Πως να ράψεις πουγκί

Βάλε το εσωτερικό ύφασμα μέσα στο πουγκί και σιδέρωσέ το. Μέσα στο κανάλι πέρασε κορδόνι ή κορδέλα με χαντρούλες στο τελείωμα.

Πως να ράψεις πουγκί

Έτοιμο το πουγκί σου! Δεν είναι πολύ προσεγμένο; Ώρα να διαλέξεις τι θα βάλεις μέσα!

Σου ανοίξαμε την όρεξη για ραπτική; Δες πως θα μάθεις να ράβεις με το online σεμινάριο του ftiaxto.gr, Μάθε να ράβεις με την ραπτομηχανή σου. Από το σπίτι, όποτε και για όση ώρα σε βολεύει! Μάθε περισσότερα στο mathenaraveis.gr.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς υλικών που μας πρόσφεραν τα υλικά για αυτή την κατασκευή:

Τοποθέτηση προϊόντων

Πηγή: ftiaxto.gr