monohmerh-paralies
4 παραλίες… αφορμές για μονοήμερη
August 19, 2016
Petchatz: Επικοινωνήστε όπου και αν είστε με το… κατοικίδιό σας!
August 23, 2016

Πώς θα απολαύσετε τον καλύτερο σπιτικό παγωμένο καφέ

spitikos-kafes

Πώς θα φτιάξετε τον τέλειο φρέντο στο σπίτι, αλλά και εναλλακτικούς παγωμένους καφέδες μέσα από πρωτότυπες συνταγές για να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι.

Πώς φτιάχνεται ο τέλειος φρέντο εσπρέσο και ποιο είναι το μυστικό για το καλό αφρόγαλα του φρέντο καπουτσίνο; Πώς θα φτιάξετε παγωμένο… ελληνικό και ποιες παραλλαγές με μπισκότο ή ρούμι θα δώσουν εναλλακτικές νότες στην κρύα καφεΐνη σας; Δείτε παρακάτω έξι εύκολες και εγγυημένες συνταγές για τους σπιτικούς παγωμένους καφέδες του καλοκαιριού.

Τα «SOS»: Φρέντο εσπρέσο και φρέντο καπουτσίνο

Για τον φρέντο εσπρέσο, θα χρειαστούμε δύο δόσεις ζεστού εσπρέσο, στον οποίο θα προσθέσουμε όση ζάχαρη επιθυμούμε, θα ανακατέψουμε και θα ρίξουμε σε ποτήρι με πέντε παγάκια, ανακατεύοντας μέχρι να παγώσει.

Για τον φρέντο καπουτσίνο, ακολουθούμε την διαδικασία παραγωγής του φρέντο εσπρέσο και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω του το αφρόγαλα, που έχουμε φτιάξει χτυπώντας με το μηχανάκι του φραπέ 100 ml φρέσκου γάλακτος.

Παγωμένοι… και εναλλακτικοί

Ice Caramel Latte
Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε παγωμένο καραμελένιο καφέ με γάλα, με την εξής παραλλαγή: Σε ένα δοχείο, βάζουμε μία κούπα εσπρέσο, ¾ της κούπας γάλα και 3 κ.σ. σιρόπι καραμέλα. Τα ανακατεύουμε, τα βάζουμε στην κατάψυξη και ανακατεύουμε κάθε μία ώρα μ’ ένα πιρούνι, μέχρι να παγώσει εντελώς το μίγμα. Στη συνέχεια, μπορούμε να το σερβίρουμε – να απολαύσουμε ένα… παγωμένο latte γίγας ή να το μοιράσουμε σε δύο δόσεις.
Η συνταγή είναι από εδώ

Καφές… κοκτέιλ
Τι θα λέγατε να παντρέψετε δύο απολαύσεις σε μία; Το αλκοολούχο κοκτέιλ καφεΐνης το φτιάχνουμε ως εξής: Προσθέτουμε 10 ml σκούρο ρούμι σε 30 ml εσπρέσο, μαζί με 4 παγάκια, 2 δόσεις σιρόπι βανίλια και 5 ml Βενεδικτίνη, και αναμιγνύουμε καλά σε shaker. Σερβίρουμε μαζί με τον πάγο και γαρνίρουμε τα χείλη του ποτηριού με μαύρη ζάχαρη.
Η συνταγή είναι από εδώ

Φρεντοτσίνο σπέσιαλ
Μπισκοτένια απόλαυση με δόσεις σοκολάτας και καφεΐνης ταυτόχρονα: Ώρα να φτιάξουμε σπιτικό φρεντοτσίνο. Χρειαζόμαστε 1 ½ φακελάκι ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη, ½ φακελάκι (περίπου 1 κ.γλ. κοφτό) στιγμιαίο εσπρέσο, 2-3 μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive και γάλα εβαπορέ. Αρχικά, γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με παγάκια και συμπληρώνουμε με το εβαπορέ γάλα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι ως τη μέση. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με όση ζάχαρη θέλουμε, σε ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουν υφή πηχτής γρανίτας, και σερβίρουμε στο ποτήρι.
Η συνταγή είναι από εδώ

Παγωμένος ελληνικός
Κι όμως, μπορείτε να απολαύσετε ένα… φρέντο γκρέκο, ψήνοντας έναν μερακλίδικο ελληνικό και με λίγη βοήθεια… από την καφετιέρα του γαλλικού σας. Συγκεκριμένα, δύο ή τρεις δόσεις ελληνικού καφέ στο μπρίκι, τον αφήνετε λίγο να κρυώσει, στη συνέχεια τον τοποθετείτε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς και να «καθίσει» το κατακάθι. Περνάτε τον καφέ από το φίλτρο του γαλλικού για να απαλλαγείτε εντελώς από το κατακάθι και προσθέτετε 3 παγάκια (θρυμματισμένα ή μη), προαιρετικά ζάχαρη, και αφρόγαλα από 100 ml φρέσκου γάλακτος που θα χτυπήσετε με το μηχανάκι του φραπέ και θα απλώσετε πάνω από τον παγωμένο καφέ με ένα κουτάλι.

Πηγή: in2life.gr