ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία
Οι Aνθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία σε 16 μαγικές εικόνες
March 31, 2016
χάρτινο σπίτι για την γάτα σας
Ένα χάρτινο βασίλειο για την γάτα σας!
April 1, 2016

Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο μαζί με τα κατοικίδια μας!

Σκύλος με γυαλιά ηλίου στο αυτοκίνητο

Ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο μέρος για το σκύλο ή τη γάτα σας στο αυτοκίνητό σας;

Τα σκυλιά δεν θα πρέπει να περιφέρονται μέσα στο αυτοκίνητο!

Ο ασφαλέστερος τρόπος για το σκυλί σας να ταξιδέψει στο αυτοκίνητο είναι σε ένα κλουβί που είναι αγκυροβολημένο στο όχημα χρησιμοποιώντας μια ζώνη ασφαλείας ή άλλα ασφαλή μέσα. Το να περιορίσεις τον σκύλο με τις ζώνες ασφαλείας ή με κάποιο άλλο τρόπο, είναι χρήσιμο για την πρόληψη του σκύλου σας από το να περιφέρεται στο αυτοκίνητο και να αποσπά την προσοχή του οδηγού, αλλά δεν έχουν αξιόπιστος τρόπος για να προστατεύσουμε το σκυλί κατά την διάρκεια ενός ατυχήματος.

Oι γάτες θα πρέπει να βρίσκονται σε ειδικά μέσα μεταφοράς!

Γάτα σε βαλιτσάκι μεταφοράςΟι περισσότερες γάτες δεν είναι άνετες στα ταξίδια με αυτοκίνητα κι έτσι για την ασφάλειά τους, καθώς και τη δική σας, πρέπει να τις έχετε σε κλουβάκι ή τσάντα μεταφοράς. Είναι σημαντικό να κρατάμε σταθερούς αυτούς τους μεταφορείς στο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μην αναπηδήσουν και να βλάψουν τη γάτα σας. Αυτό μπορεί να γίνει περνώντας την ζώνη ασφαλείας γύρω από το μπροστινό μέρος του μεταφορέα.

Αφήστε το μπροστινό κάθισμα για τους ανθρώπους

Κρατήστε το κατοικίδιο ζώο σας, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Εάν ένας αερόσακος ανοίξει ενώ το κατοικίδιο ζώο σας είναι στο κάθισμα του συνοδηγού (ακόμη και σε ένα κλουβί), θα μπορούσε να το τραυματίσει.

 

Κρατήστε τα κεφάλια τους μέσα!

Οι σκύλοι και οι γάτες πρέπει πάντα να φυλάσσονται με ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν επιτρέπουμε στο κατοικίδιο μας να έχει το κεφάλι του έξω απ το αυτοκίνητο εν κινήση, είναι πιθανό να τραυματιστεί απο διάφορα σωματίδια, σκόνη, μικρές πέτρες κλπ ή να αρρωστήσει απο τον κρύο αέρα που θα αναπνέυσει. Ποτέ μην μεταφέρετε ένα κατοικίδιο ζώο στο πίσω μέρος ενός ανοικτού φορτηγού.

Δώστε στο κατοικίδιό σας άφθονες στάσεις ανάπαυσης

Σταματήστε συχνά για να επιτρέψετε στο κατοικίδιο ζώο σας να ασκηθεί και να κάνει την ανάγκη του. Ποτέ όμως μην το αφήνετε χωρίς το λουρί του και την ταυτότητα του.

Φέρτε μαζί ένα φίλο σας

Όποτε είναι δυνατό, να μοιράζεστε τα καθήκοντα οδήγησης και την φύλαξη του κατοικίδιου σας με ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας. Θα είστε σε θέση να πάτε για φαγητό ή στην τουαλέτα, σε στάσεις ανάπαυσης γνωρίζοντας ότι κάποιος που εμπιστεύεστε παρακολουθεί τα κατοικίδια ζώα σας.

Μην αφήνετε ποτέ το κατοικίδιο ζώο σας μόνο σε ένα αυτοκίνητο

Μια γρήγορη στάση μπορεί να μην είναι τίποτα για σας, αλλά είναι πολύ μεγάλο διάστημα για να αφήσετε το κατοικίδιο ζώο σας σε ένα αυτοκίνητο μόνο του. Ένας κίνδυνος είναι η θερμότητα: Όταν έχει 22 βαθμούς έξω, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας μπορεί να ανέβει μέχρι τους 45 βαθμούς μέσα σε μια ώρα. Σε μια ζεστή μέρα, ακόμα και με τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας μπορεί να φτάσει τους 39 βαθμούς σε μόλις 10 λεπτά. Αν καθυστερήσετε για 30 λεπτά, μπορεί να επιστρέψετε σε ένα αυτοκίνητο που η θερμοκρασία είναι στους 49 βαθμούς στο εσωτερικό και ένα κατοικίδιο ζώο που πάσχει απο μη αναστρέψιμη οργανική βλάβη ή θάνατο.