‘Ενα ξενοδοχείο χωρίς τοίχους, οροφή και τουαλέτα, αλλά με θέα στις Άλπεις
August 2, 2016
kosmos-mesa-se-dokimastikous-swlhnes
Mικροσκοπικοί κόσμοι μέσα σε… δοκιμαστικούς σωλήνες
August 5, 2016

Τα «άγνωστα» θερινά στις γειτονιές της Αθήνας

therino-cinema

Συγκεντρώνουμε μερικά από τα καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας, σε γειτονιές, συνοικίες και προάστια μακριά από το κέντρο της πόλης.

 

Τους θερινούς κινηματογράφους του κέντρου της Αθήνας τους έχουμε φάει πια όλοι… με το κουτάλι! Έχουμε ατενίσει τον Παρθενώνα απ’ το Σινέ Θησείο και το Σινέ Παρί, δροσιστήκαμε στη Δεξαμενή, είδαμε επανεκδόσεις στα Εξάρχεια και τα Πετράλωνα… Αλλά δεν έχει μόνο το κέντρο της πόλης να υπερηφανεύεται για τα θερινά του σινεμά. Έχουν και τα προάστια τα δικά τους μυστικά, και αυτά ανακαλύπτουμε σε μερικές από τις καλύτερες «ανοιχτές» αίθουσες στις γειτονιές της Αθήνας.

 

Cine Ψυχικό Classique 
Κηφισίας 290 & Παρίτση 2, Φάρος Ψυχικού, τηλ.: 210 6777330
Τιμή εισιτηρίου: 8,50€

therino-cinema

Νοσταλγικό… σικ στο Ψυχικό, σε ένα θερινό με άριστο ήχο και συνθήκες προβολής, και έξτρα άνεση, αφού κάθε κάθισμα έχει το δικό του τραπεζάκι για να απολαμβάνετε και το ποτό ή το finger food σας από το μπαρ.

 

Μπομπονιέρα 
Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, τηλ.: 210 8019687
Τιμή εισιτηρίου: 8,50€

therino-cinema

Σημείο αναφοράς για τα καλοκαίρια των βορείων προαστίων, η Μπομπονιέρα – ή αλλιώς η… «Αρχόντισσα της Κηφισιάς» προσφέρει απλόχερα δροσιά σε καταπράσινο σκηνικό, ενώ έχει και μια ωραιότατη μίνι-αυλή στο χώρο του κυλικείου, ιδανική για συζητήσεις στο διάλειμμα.

 

Cine Βοτσαλάκια
Πλαζ Βοτσαλάκια, Πειραιάς, τηλ: 2104227427
Τιμή εισιτηρίου: 7€

therino-cinema

Πάνω από την πλαζ της Καστέλας, στην πιάτσα του Πειραιά «προσγειώθηκε» πέρυσι αυτό που έλειπε από την περιοχή: Ένα καλό θερινό σινεμά, με προσεγμένη επιλογή ταινιών και θαλασσινή αύρα. Σημειώστε ότι κάθε Τρίτη και Τετάρτη το εισιτήριο μειώνεται στα 5€.

 

Σινέ Μίμης Φωτόπουλος
Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, τηλ: 2106198890
Τιμή εισιτηρίου: 5€

therino-cinema

Ο δημοτικός κινηματογράφος του Αμαρουσίου είναι από τις πιο νοσταλγικές γωνιές βόρεια του κέντρου. Το όνομα του Μίμη Φωτόπουλου, η ρετρό, νέον πινακίδα, τα ταβερνάκια της γειτονικής πλατείας και τα σουβλάκια που ξεροψήνονται στις ψησταριές γύρω του θυμίζουν κάτι από παλιές εποχές. Το ίδιο και το χαμηλό αντίτιμο, αλλά και οι προσεγμένες ταινίες, παλαιότερες και νέες παραγωγές.

 

Cine Ria
Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ: 2108970844
Τιμή εισιτηρίου: 8€

therino-cinema

Καλαίσθητος και ιστορικός – προβάλλει ταινίες τα τελευταία 53 καλοκαίρια – ο θερινός κινηματογράφος της Βάρκιζας διαθέτει από κλασικές καρέκλες μέχρι άνετους… καναπέδες και σεζλόγνκ στις μπροστινές σειρές, και έχει ένα κυλικείο-πειρασμό, που ετοιμάζει φοβερά χοτ ντογκ και γρανίτες.

 

Σινέ Γαλάτσι
Άλσος Βεΐκου, τηλ: 210 2138119
Τιμή εισιτηρίου: 7,5€

therino-cinema

Βρίσκεται στην καρδιά του άλσους Βεΐκου και εγγυάται δροσιά, πράσινο και όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση των ηχητικών εφέ, αφού η γύρω περιοχή δεν είναι κατοικημένη ώστε να ενοχλείται από την σωστή ένταση. Προτιμήστε το λοιπόν για τις νέες κυκλοφορίες περιπετειών, που μπορεί να «αδικούνται» σε θερινούς του κέντρου.

 

Σινέ Πετρούπολις
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη, τηλ: 2105012391
Τιμή εισιτηρίου: 5€
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος της Πετρούπολης δεν προσφέρει μόνο ανάσες δροσιάς στα δυτικά προάστια, αλλά και ένα φοβερό πρόγραμμα προβολών, με ταινίες που αλλάζουν όχι ανά εβδομάδα, αλλά ανά ημέρα ή διήμερο. Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πετρούπολης επιμελείται το πρόγραμμα, που κυμαίνεται από αμερικανικές περιπέτειες μέχρι σινεφίλ ευρωπαϊκό σινεμά και από ελληνικό κινηματογράφο μέχρι εκπροσώπους νέων ρευμάτων. Τα παιδιά ως 12 ετών μπαίνουν δωρεάν ενώ άνεργοι και φοιτητές μόλις με 4€.

Πηγή: in2life.gr