street-art
Καλλιτέχνης του δρόμου μεταμορφώνει βαρετά κτίρια σε έργα τέχνης
September 22, 2016
saligkaria
Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα σαλιγκάρια όντως ζουν σε ένα μαγικό κόσμο
September 25, 2016

Τα Transformers υπάρχουν και βρίσκονται στην Τουρκία

letrons1

Είστε έτοιμοι να γνωρίσετε τα Letrons;

Δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές των Transformers που από μικροί ονειρευόντουσαν έναν real size Optimus Prime να τον πηγαίνουν βόλτα και να σώζουν -γιατί όχι;- τον κόσμο. Τώρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ο πρώτος Transformer από BMW ακούει στο όνομα Antimon και βρίσκεται στην Τουρκία.

Η εταιρεία που το δημιούργησε ονομάζεται Letvision και έχει έδρα την Άγκυρα. Το φουτουριστικό ρομπότ έχει βασιστεί σε ένα κάμπριο μοντέλο της σειράς BMW 3. Η Letvision εξηγεί ότι για την κατασκευή του, η οποία διήρκεσε 8 μήνες, χρειάστηκαν 12 μηχανικοί και 4 τεχνικοί υποστήριξης, ενώ η μηχανική κατασκευή έγινε στα κεντρικά της εταιρείας στην Άγκυρα και το λογισμικό στο Technopark.

 

letrons1

Αν και η τιμή τους δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, τα μοντέλα της σειράς Letrons είναι προς πώληση εφόσον ο σκοπός αγοράς τους και η χρήση τους συνάδει με τα κριτήρια της εταιρείας.  Παρόλο που τα ρομπότ έχουν δημιουργηθεί από πραγματικά αυτοκίνητα, δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας για το δρόμο ακόμη, και η οδήγησή τους μπορεί να γίνει μόνο με τηλεχειριστήριο. Το πρωτότυπο μοντέλο της σειράς Letrons δεν μπορεί να περπατήσει, η εταιρεία όμως είναι πρόθυμη να βελτιώσει και αυτό εφόσον βρεθεί κάποια δωρεά ποσού αρκετών μηδενικών για έρευνα και ανάπτυξη του πρότζεκτ.

 

Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τον Antimon και τη σειρά Letrons στην ιστοσελίδα τους, www.letrons.com.

Πηγή: athensvoice.gr