Η ελληνική εταιρεία που ξεπέρασε 706 Κινέζικες και πήρε κορυφαίο βραβείο
March 18, 2018
Η συγγνώμη του facebook για τη λογοκρισία στον… Ντελακρουά
March 20, 2018

Το Διάστημα άλλαξε το DNA αστροναύτη!

Το Διάστημα αλλάζει τη ζωή των αστροναυτών, μόνο που κάποιες φορές το κάνει και με τρόπους που δεν υπολόγιζαν.

Αυτό έπαθε ο γνωστός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, ο οποίος επέστρεψε ολότελα αλλαγμένος στον πλανήτη Γη έπειτα από έναν χρόνο που πέρασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Σκοτ και ο δίδυμος αδερφός του Μαρκ ήταν μέρος του πειράματος της NASA για τους δίδυμους αδερφούς (Twins Study). Ο ένας πήγε στο Διάστημα και ο άλλος, επίσης αστροναύτης, έμεινε πίσω για να φανούν ξεκάθαρα οι αλλοιώσεις στο κυτταρικό επίπεδο του πρώτου.

Το πείραμα κράτησε αρκετό καιρό και τώρα η NASA ξέρει καλά ότι ένα καλό 7% των γονιδίων του Σκοτ δεν επέστρεψε στα γήινα επίπεδά τους έπειτα από έναν χρόνο εκεί πάνω! Σκοτ και Μαρκ δεν είναι πια πανομοιότυποι γενετικά, οι αλλοιώσεις δεν κρίθηκαν ωστόσο επικίνδυνες, κάτι που είναι αρκετά ελπιδοφόρο μιας και η NASA μας μιλά για «ορόσημο αναφορικά με την τριετή αποστολή στον Άρη».

lkngbfkdln4

Την ώρα που τα περισσότερα γονίδια του αστροναύτη επέστρεψαν στα γήινα επίπεδά τους εντός έξι μηνών από την επιστροφή του στη Γη, κάποια παρέμειναν παραλλαγμένα. Αν θα επιστρέψουν ή όχι, δεν το γνωρίζουμε για την ώρα, καθώς ο Κέλι έμεινε το διπλάσιο εκεί πάνω από οποιονδήποτε άλλο αστροναύτη…

Πηγή: newsbeast.gr