nasa-9y
9χρονο αγοράκι στέλνει αίτηση για δουλειά στη NASA
August 10, 2017
8tips-summer
6 δροσερά Tips για να αντιμετωπίσεις το καλοκαίρι χωρίς air condition
August 13, 2017

Το κινητό σπιτάκι που αντικαθιστά το αντίσκηνο

exo

Για σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, αλλά και για το… κάμπινγκ σου.

Το 1999, τότε που χτύπησε την Αθήνα ο εγκέλαδος, δεν ήταν λίγες οι περιοχές που επλήγησαν και στις οποίες πολλοί από τους κατοίκους αναγκάστηκαν να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διάστημα το οποίο η πλειοψηφία από αυτούς έμεινε σε αντίσκηνα που πρόσφεραν οι επιμέρους δήμοι και ο στρατός.

Το κατά πόσο ήταν βιώσιμη η διαμονή αυτή, το φαντάζεστε. Ακόμη κι αν δεν το ζήσατε.

Στις ΗΠΑ μπορεί να μην έχουν σεισμούς, έχουν όμως διάφορα άλλα φυσικά φαινόμενα που τους “επισκέπτονται”  κατά καιρούς. Ο τυφώνας Κατρίνα, είναι ίσως το πιο ενδεικτικό παράδειγμα. Πέρα από χιλιάδες νεκρούς, άφησε πίσω του και δεκάδες χιλιάδες αστέγους.

Αυτή ήταν και η αφορμή για να φτιαχτεί αυτό:

 

exo

Το κινητό καταφύγιο με την ελληνοπρεπέστατη ονομασία “ΕΧΟ” τα έλεγε ο Λιακόπουλος αλλά ποιος τον άκουγε, είναι αυτόνομο, λειτουργικό και ασφαλές, μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος έχει πληγεί από θεομηνία, να κουβαληθεί με ευκολία από 4 άτομα και εν τέλει να τους προσφέρει φιλοξενία.

exo

Το εν λόγω project της startup Reaction, έχει λάβει ήδη πολύ θετικές κριτικές. Πέρα από το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 9 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, οι κρατήσεις που έχουν γίνει από ιδιώτες προτού ακόμη βγει στην παραγωγική διαδικασία, ανέρχονται σε χιλιάδες.

exo

Γεγονός που ίσως και να οφείλεται στο ότι η χρήση του δεν περιορίζεται μονάχα στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών -το “ΕΧΟ” μπορεί να ικανοποιήσει και τη διαμονή μιας οικογένειας ή μιας παρέας φίλων στην εξοχή.

Σε κάθε περίπτωση (και ιδιαίτερα σε αυτή που σας περισσεύουν 5.500-9.000 ευρώ), σπεύστε να κάνετε την κράτησή σας.

Πηγή: provocateur.gr