perierga-zwa-mwra
15 ασυνήθιστα πλασματάκια που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί!
March 7, 2017
81xronh-paixnidi
81χρονη Ιαπωνέζα έμαθε προγραμματισμό και έφτιαξε μόνη της παιχνίδι από το μηδέν
March 10, 2017

Το Ντουμπάι από τον Ιούλιο βγάζει σε κυκλοφορία ιπτάμενα ταξί χωρίς οδηγό

iptamena-taxi

Το Ντουμπάι έχει αποφασίσει να πάει τις μεταφορές σε άλλο επίπεδο. Ο κ.Mattar Al Tayer, πρόεδρος του Οργανισμού Δρόμων και Μεταφορών της πόλης αποκάλυψε στη σύνοδο κορυφής που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ότι σχεδιάζουν να εισάγουν ιπτάμενα ταξί που πετάνε μόνα τους στο δημόσιο σύστημα μεταφοράς του Ντουμπάι τον Ιούλιο.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα, θα αποτελούνται από 4 πόδια και 8 έλικες, με δυο έλικες να συνδέονται σε κάθε πόδι. Κάθε τέτοιο αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη μέχρι 100 κιλά. Με μόνο μια φόρτιση θα μπορεί να διανύσει απόσταση 50 χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα ιπτάμενα ταξί χωρίς οδηγό αναμένεται να γίνουν μέρος του δημόσιου συστήματος μεταφοράς στο Ντουμπάι τον Ιούλιο.

iptamena-taxi

Για το Ντουμπάι, αυτό είναι πράγματι ένα ακόμη βήμα προς ένα φουτουριστικό σύστημα μεταφορών. Η πόλη διαθέτει ήδη ένα σιδηροδρομικό σύστημα χωρίς οδηγό, αλλά τα προβλήματα με την αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης προτρέπουν την κυβέρνηση να αναπτύξει καινούργιες λύσεις.

Και γι’ αυτούς, ο τρόπος για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι με τη δημιουργία πιο εξελιγμένων μορφών μεταφοράς. Στην πραγματικότητα, ο Σεΐχης Mohammed bin Rashid al-Maktoum, κυβερνήτης του Ντουμπάι, αποκάλυψε ότι στόχος τους είναι μέχρι το 2030 το 25% των οχημάτων στο Ντουμπάι να λειτουργούν χωρίς οδηγούς.

Το μετρό του Ντουμπάι, ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα σιδηροδρόμων, έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο.

iptamena-taxi

Επίσης, αργότερα θα κατασκευαστεί και μια σήραγγα-σωλήνας σε συνεργασία με την εταιρεία Hyperloop One και θα συνδέει το Ντουμπάι με το Άμπου Ντάμπι. Οι επιβάτες θα ταξιδεύουν με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες και η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί στις 2 ώρες και 5 λεπτά. Ο σωλήνας είναι παιδί του διευθύνοντα συμβούλου της TESLA, Ελόν Μασκ.

Ωστόσο, παρά τις διευκολύνσεις που παρέχουν τα προηγμένα συστήματα μεταφορών χωρίς οδηγούς, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι θα καταστήσει πολλούς ανθρώπους άνεργους.Ο Ελόν Μασκ υπολογίζει, ότι η απώλεια θέσεων εργασίας θα φτάσει το 12-15%.

Ο ίδιος δήλωσε: “Πρέπει να βρούμε νέους ρόλους γι’ αυτούς τους ανθρώπους, καθώς η αύξηση της παραγωγής των αυτόνομων αυτοκινήτων θα είναι πολύ διασπαστική και πολύ γρήγορη”.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Πηγή: tilestwra.com