raw-cake
Οι πιο εντυπωσιακές ωμοφαγικές τούρτες
June 6, 2017
markilux mx1
Η τεχνολογία υπό σκιάν
June 7, 2017

Το Light Phone θέλει να θεραπεύσει τον εθισμό σου στο κινητό

lightphone

Σε μια εποχή που όλοι θέλουν ακόμα περισσότερα πράγματα στο smartphone τους, η εταιρία Light πάει κόντρα στο ρεύμα με ένα κινητό που κάνει τα βασικά. Τα πολύ βασικά, όμως.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς το πρωί; Αν έκανες αυτή την ερώτηση πριν από 15 χρόνια, μάλλον η απάντηση θα ήταν «φτιάχνω καφέ». Όμως σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει: η πλειοψηφία των ανθρώπων, μόλις ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί, παίρνουν στα χέρια τους το κινητό. Όχι επειδή είχαν κλήση, απλά επειδή αυτό κάνουν. Είναι η απόλυτη καθημερινή συνήθειά τους. Το παίρνουν στα χέρια τους και δεν το αφήνουν μέχρι να τους πάρει ο ύπνος το βράδυ. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς εξαρτόμαστε από το κινητό μας. Από αυτό στέλνουμε μηνύματα και παίρνουμε τηλέφωνα, μέχρι τσεκάρουμε τα mail μας, βλέπουμε την επικαιρότητα, ποστάρουμε στα social media, μέχρι και φλερτάρουμε. Πλέον η εξάρτησή μας από το κινητό αγγίζει τα όρια του εθισμού και για κάποιους έχει γίνει ενοχλητικό.

lightphone

Όπως για τους Joe Hollier και Kai Tang, τους δύο ανθρώπους πίσω από την εταιρία Light, που έχει αποφασίσει να πάει κόντρα σε αυτή την τεχνολογική μανία που ζούμε. Το πρώτο της προϊόν έχει τον τίτλο Light Phone και είναι ένα αντί-smartphone. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κινητό από το οποίο μπορείς να πάρεις και να δεχθείς κλήσεις. Τίποτα άλλο. Δεν στέλνει ούτε μηνύματα, ούτε συνδέεται στο διαδίκτυο. Απλά συνδέεται με το smartphone σου, με αποτέλεσμα να μπορείς να το αφήσεις σπίτι και να κυκλοφορείς μόνο με το Light Phone μαζί σου.

lightphone

Η Light είναι κάτι περισσότερο από εταιρία – είναι μια φιλοσοφία που πιστεύει ότι η εξάρτησή μας από τα smartphone μας κάνει να μην βλέπουμε την πραγματική ζωή. Για αυτό, όποιος αγοράσει το Light Phone, παίρνει και δώρο ένα βιβλίο με διάφορες εικόνες από τοπία και καταστάσεις που μάλλον δεν είδαμε επειδή κοιτούσαμε την οθόνη του κινητού μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Light Phone θα βρείτε εδώ.

Πηγή : Andro.gr