Τι ποσοστό των Ελλήνων χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
July 8, 2018
Συνέχιση των επενδύσεων στην Ελλάδα προανήγγειλε η Huawei
July 10, 2018

Το tablet Huawei MediaPad M5 διεγείρει τις αισθήσεις

Μια από τις συσκευές που έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη γκάμα της Huawei είναι το νέο της tablet, Huawei MediaPad M5. Η κινεζική εταιρεία έστειλε στο newsbeast.gr τη συσκευή για να τη δοκιμάσουμε και η αλήθεια είναι ότι μείναμε ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες που προσφέρει. Ας τα δούμε λίγο με τη σειρά, τουλάχιστον με αυτήν που εμείς επιλέξαμε να τη θέσουμε σε δοκιμασίες…

Το Huawei MediaPad M5 σε κερδίζει από την πρώτη επαφή μαζί του, που είναι η οπτική. Πολύ όμορφο design, εξαιρετικά λεπτή και κομψή κατασκευή, με τους unboxers να λατρεύουν την πρώτη φορά που θα βγάλουν την προστατευτική συσκευασία. Η δεύτερη αίσθηση, η αφή, είναι εξίσου ωραία. Παρόλο που η οθόνη του tablet είναι 10,8 ιντσών, το βάρος του είναι μόλις 500 γραμμάρια. Κάτι πολύ χρήσιμο, καθώς η χρήση της συσκευής προϋποθέτει κυρίως κράτημα στα χέρια μας.

Ανοίγοντας το MediaPad M5 ο χρήστης μπαίνει σε ένα γνώριμο περιβάλλον, καθώς το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 8.0. Με το που αρχίσει κάποιος να το δουλεύει, θα καταλάβει ότι έχει εξαιρετική απόκριση. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η «ψυχή» της Huawei που είναι το software της, το EMUI 8.0.

Η οθόνη είναι επίσης σούπερ, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε βίντεο και ταινίες σε εξαιρετική ποιότητα. Ο οκταπύρηνος HiSilicon Kirin 960s επεξεργαστής, σε συνδυασμό με την 4GB μνήμη είναι σίγουρο ότι δεν θα σας «προδώσουν», ενώ η αίσθηση που -πιθανότατα- θα σας κερδίσει περισσότερο από όλες, είναι η ακουστική. Τα τέσσερα ηχεία 360 μοιρών της Harman Kardon δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

huawei6 huawei2

Ένα tablet με μεγάλη οθόνη, που είναι σε θέση να αναπαράγει κάθε εικόνα με υπέροχα χρώματα, πλαισιώνοντάς την με κορυφαίας ποιότητας ήχο, δεν αναβαθμίζει μόνο την ψυχαγωγία σας, αλλά προσφέρει και μια ευχάριστη εμπειρία χρήσης γενικότερα -όση ώρα κι αν χρειαστεί να δουλέψετε.

Η αισθητική είναι επίσης σημαντικό κριτήριο. Ο σχεδιασμός των συσκευών που χρησιμοποιούμε καθημερινά, θέλουμε να είναι και όμορφος και πρακτικός. Το tablet, λοιπόν,  δεν είναι μόνο μέσον πληροφόρησης και κέντρο ψυχαγωγίας, αλλά πηγή έμπνευσης για μεγαλύτερες αλλαγές. Και το MediaPad M5 αντεπεξέρχεται υποδειγματικά.

Όσο για την κάμερα, η Huawei δεν μπορούσε να μην κρατήσει τα υψηλά επίπεδα και εκεί, καθώς η πίσω κάμερα είναι 13MP και η μπροστινή 8ΜP, για αρκετά καλές φωτογραφίες και selfies. Έτσι, μπορείτε να κρατήσετε και με το tablet σας τις στιγμές που θα θέλατε να θυμάστε.

huawei5 huawei4

Σχετικά με τους απαιτητικούς σε κατανάλωση ενέργειας χρήστες, η μπαταρία των 7.500 mAh είναι ικανή να προσφέρει από 10,5 ώρες έως και 12 ώρες λειτουργίας βίντεο, μια από τις πιο απαιτητικές από άποψη κατανάλωσης ενέργειας εφαρμογές, ενώ εάν φτάσετε σε σημείο να ξεμείνετε από μπαταρία, θα χρειαστούν λιγότερες από 3 ώρες για να επαναφορτίσετε τη συσκευή μέχρι το 100%.

Τέλος, αρκετά σημαντικό είναι το γεγονός πως με ένα κατάλληλο πληκτρολόγιο μπορείτε να μετατρέψετε το Huawei MediaPad M5 σε ένα λειτουργικό laptop.

Η συσκευή είναι ιδανική για ανθρώπους που θέλουν να αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους με ό,τι κι αν ασχοληθούν. Για άτομα που δημιουργούν επιχειρήσεις, συντονίζουν δράσεις, διαχειρίζονται πολύχρωμα μωσαϊκά ανθρώπων, δοκιμάζουν νέες τεχνολογικές λύσεις, διενεργούν έρευνες και σχεδιάζουν ένα βιώσιμο μέλλον. Δεν έχει σημασία η καριέρα που ακολουθούν -το μέλλον τους είναι κοινό. Είναι οι λεγόμενοι changemakers, οι δημιουργικοί ηγέτες που ξεπερνούν τα όρια με στόχο να αλλάξουν τον κόσμο.

Τα όρια μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι πλέον δυσδιάκριτα, με τις φορητές συσκευές όπως τα tablets να επιτρέπουν πλέον την κοινή χρήση αρχείων σε πραγματικό χρόνο, την απομακρυσμένη πρόσβαση, καθώς επίσης τις συνομιλίες και τις διασκέψεις με βίντεο. Τα μέλη μιας ομάδας μπορούν να μείνουν συνδεδεμένα και να συνεργαστούν εντός και εκτός γραφείου.

Η φράση «δουλέψτε εξυπνότερα, όχι σκληρότερα», έχει απόλυτο νόημα για τους changemakers του σήμερα, ορίζοντας τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την εργασία, την ψυχαγωγία και την έμπνευση. Το Huawei MediaPad M5 είναι σήμερα για εκείνους ό,τι ήταν το Moleskine για τον Χέμινγουεϊ κάποτε, ένα πραγματικό εργαλείο στην πολυάσχολη καθημερινότητα ενός δημιουργού.

huawei3 huawei1

Πηγή: newsbeast.gr