monaxika-spitia
20 Ονειρικά σπίτια για μοναχικούς
October 20, 2016
texnh-iphone
Καλλιτέχνης δημιουργεί έναν σουρεαλιστικό κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο το iPhone του
October 24, 2016

10 λάθη που κάνεις και μικραίνουν τα Σ/Κ σου

sk-lathoi

Ξυπνήσατε και σας φαίνεται σαν να μην πέρασε μια μέρα από την Παρασκευή που φύγατε από τη δουλειά; Ξέρουμε πώς εξηγείται –και πώς να μην το ξαναπάθετε.

Μην στεναχωριέστε, όμως. Αρκεί να αναγνωρίσετε τα λάθη σας, και θα έχετε κάνει ένα μικρό βήμα προς την διάσωση του Σαββατοκύριακου.

Δεν κάνετε τίποτα την Παρασκευή το βράδυ

Το Σαββατοκύριακο ξεκινά την στιγμή που φεύγετε από τη δουλειά. Δεν λέμε ότι πρέπει σώνει και καλά να πάτε για ξέφρενο clubbing αν είστε πτώμα από την κούραση. Ένα σινεμά, ένα φαγητό έξω, ακόμα και μια βραδιά με την παρέα στο σπίτι είναι μια χαρά τρόποι να προσθέσετε ώρες στο Σαββατοκύριακό σας –και ωραίες αναμνήσεις στο δευτεριάτικο ξύπνημά σας.

Πίνετε περισσότερο απ’ όσο αντέχετε

Ναι, δε λέμε, ωραία ήταν που «τα σπάσατε» το Σάββατο το βράδυ, αλλά αν είναι να περάσετε όλη την Κυριακή στο κρεβάτι με hangover, μήπως να προσποιηθείτε ότι πάτε τουαλέτα την ώρα που οι υπόλοιποι θα τσουγκρίζουν τον 7ο γύρο υποβρύχια;

Στριμώχνετε τα πάντα στο Σαββατοκύριακο

Όλη την εβδομάδα δουλεύετε, οπότε όλες οι «εξωσχολικές» δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν μέχρι το Σαββατοκύριακο, σωστά; Λάθος. Αν περνάτε κάθε εβδομάδα πέντε βαρετές μέρες μπροστά από το τρίπτυχο γραφείο-τηλεόραση-υπολογιστής, λογικό είναι το Σαββατοκύριακο να μην σας φτάνει για να κάνετε όλα τα ωραία πράγματα που θέλετε να κάνετε. Χωρίς να θέλουμε να σας σοκάρουμε, η Δευτέρα, η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη, εκτός από πρωινά και μεσημέρια, έχουν και βράδια. Εκμεταλλευτείτε τα, για να κάνετε κάτι ωραίο μέσα στην εβδομάδα, και να μην φτάσετε με απωθημένα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν «αποσυνδέεστε» από τη δουλειά

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις των εισερχόμενων e-mail στο κινητό, αντισταθείτε στον πειρασμό να τσεκάρετε/ ενημερώσετε τις σελίδες της δουλειάς στα social media, και μην πάρετε τίποτα μαζί σας από την δουλειά φεύγοντας την Παρασκευή. Αλλιώς, είναι λογικό να αισθάνεστε την Δευτέρα το πρωί σαν να μην φύγατε ποτέ.

 

sk-lathoi
Παρακοιμάστε

Φυσικά και θα κοιμηθείτε παραπάνω από το κανονικό το Σάββατο και την Κυριακή –γι’ αυτό υπάρχουν τα Σαββατοκύριακα. Αν, όμως, ξυπνάτε πάντα μετά την δύση του ηλίου, δεν είναι να αναρωτιέστε πού πήγε το Σαββατοκύριακό σας.

Πηγαίνετε συνέχεια στα ίδια μέρη

Δεν λέμε ότι είναι κακό να έχετε το στέκι σας με την παρέα, στο οποίο μαζεύεστε κάθε Σαββατοκύριακο σαν άλλα Φιλαράκια. Είναι, όμως, καλή ιδέα να προσθέσετε στη συνταγή της επιτυχίας ένα-δυο φρέσκα συστατικά –να πάτε, ας πούμε, και για ένα brunch την Κυριακή, ή σε μια συναυλία το βράδυ του Σαββάτου– γιατί η ρουτίνα, όσο ασφαλής και cozy και αν είναι, κάνει τις μέρες μας να μοιάζουν μικρές. Απόδειξη γι’ αυτό είναι πως τα πρώτα 20 χρόνια της ανθρώπινης ζωής μοιάζουν με αιώνες, και τα τελευταία 20 με ώρες –ακριβώς επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να κάνουν πρωτόγνωρα πράγματα όσο μεγαλώνουν.

 Δεν κάνετε σχέδια

Καλός ο αυθορμητισμός, και σίγουρα ενδιαφέρουσα η προοπτική να μην ξέρεις πού θα σε βρει η νύχτα, αλλά αν είναι να καταλήξετε τα Μεσάνυχτα του Σαββάτου να χαζεύετε ένα τηλέφωνο που δεν χτύπησε ποτέ, καλύτερα να βάλετε λίγο πρόγραμμα στα Σαββατοκύριακά σας, και να προτείνετε στην παρέα να κάνετε κάτι, ήδη από την Πέμπτη.

Θεωρείτε την Κυριακή «προ-Δευτέρα»

Όλοι πέφτουμε σε αυτήν την παγίδα, της μελαγχολίας που ακολουθεί το κυριακάτικο μεσημέρι, επειδή το Σαββατοκύριακο –στο μυαλό μας– τελειώνει. Αντιμετωπίζεται, και αυτό, με τον γνωστό τρόπο: Γεμίζοντας τις τελευταίες ώρες του Σαββατοκύριακου με διασκεδαστικές/ ενδιαφέρουσες/ καινούριες δραστηριότητες: Καφεδάκι με την παρέα; Θέατρο; Συναυλία; Βόλτα στα Αναφιώτικα; Οτιδήποτε είναι αυτό που σας ευχαριστεί και απομακρύνει το μυαλό σας από την σκέψη πως σε λίγες ώρες ξημερώνει Δευτέρα.

Κάνετε πράγματα που δεν θέλετε

Αν αυτό ήταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της ζωής σας, θα πηγαίνατε επίσκεψη στη θεία Σούλα που σας ρωτάει διαρκώς πότε θα παντρευτείτε; Όχι, το φανταστήκαμε. Μάθετε να λέτε όχι σε προσκλήσεις ανθρώπων που βαριέστε/ αντιπαθείτε/ δεν θέλετε για οποιονδήποτε δικό σας λόγο να περάσετε χρόνο μαζί τους. Και μεταφέρετε τις βαρετές υποχρεώσεις που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να αποφύγετε (για να μην στεναχωρήσετε, ας πούμε, την θεία Σούλα και επιβαρύνετε το κάρμα σας) στα απογεύματα της Τετάρτης.

Το παρακάνετε με τους μαραθώνιους σειρών/ ταινιών

Και πάλι, θυμίζουμε ότι η εργάσιμη εβδομάδα εκτός από πρωινά έχει και βράδια. Και όχι, δεν θα δεχτούμε τη δικαιολογία του πόσο «σκαλωματικό» είναι το Night Of ή το Westworld. Το ξέρουμε, άρα το ξέρετε κι εσείς –μην το ξεκινήσετε μεσημέρι Σαββάτου, αν δεν θέλετε να ξυπνήσετε την Δευτέρα αναρωτώμενοι πού πήγε το Σαββατοκύριακό σας.

 Πηγή: in2life.gr