spa_ellada
Κι όμως: Αυτό το φυσικό spa βρίσκεται στην Ελλάδα!
September 7, 2016
jacobs-food
Mαμά φτιάχνει γεύματα για το παιδί της με έμπνευση από χαρακτήρες κινουμένων σχεδιών!
September 11, 2016

14 έξυπνες και πρακτικές συμβουλές για να ετοιμάσετε το σπίτι σας τώρα για το φθινόπωρο

fthinopwro-spiti

Το καλοκαίρι μας αφήνει σιγά σιγά και η φύση γύρω μας αρχίζει να αλλάζει. Κάθε εποχή δίνει την θέση της σε κάποια άλλη. Οι εντυπωσιακές αντιθέσεις ανάμεσα σε κάθε εποχή του χρόνου μπορεί να σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τη διάθεσή σας και προσφέρουν στον καθένα από εμάς μια ευκαιρία για αλλαγή.

Το φθινόπωρο έρχεται στη ζωή μας σύντομα, μαζί με όλα τα έντονα αλλά και απαλά χρώματα καθώς και τους ήχους και τις μυρωδιές του.

Είναι η εποχή για να απολαύσετε την αίσθηση των φύλλων κάτω από τα πόδια σας, αλλά είναι επίσης μια μεγάλη στιγμή για να αισθάνεστε άνετα και ζεστά σε εσωτερικούς χώρους.

 

Το τέλος του καλοκαιριού σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο σπίτι σας ώστε να είναι έτοιμο για τις επόμενες εποχιακές αλλαγές. Αυτές οι 14 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την υπέροχη εποχή του χρόνου.

 

1.Έλεγχος ότι τα παράθυρα και οι πόρτες δεν έχουν διαρροές, είναι ένα από τα απαραίτητα  για αυτή την εποχή του έτους. Μπορείτε να το εξετάσετε οι ίδιοι ή να πάρετε σπίτι σας έναν επαγγελματία. Αυτό μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στη δημιουργία ενός ζεστού σπιτιού μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να πέφτει.

 

2. Αγοράστε ένα προγραμματιζόμενο θερμοστάτη, εάν δεν έχετε. Αν έχετε ήδη έναν, ελέγξτε τις ρυθμίσεις της θερμοκρασίας. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σας για να μειώσετε τη θερμοκρασία αυτόματα τη νύχτα και όταν δεν είστε στο σπίτι. Αυτό μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά από τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

 

3. Επιθεωρήστε την οροφή και καθαρίστε τις υδρορροές. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στην οροφή και δείτε αν υπάρχουν κατεστραμμένα κεραμίδια και ρωγμές, καθώς και φύλλα ή σκουπίδια. Φτιάξτε ότι πρέπει, καθαρίστε όλη την στέγη και μην ξεχάσετε τις υδρορροές, ενώ είστε εκεί πάνω!

 

4. Κλάδεμα. Τα δέντρα μεγαλώνουν και αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως και οι θάμνοι και άλλα φυτά στον κήπο σας. Ελέγξτε όλα αυτά και εάν χρειάζεται κλαδέψτε, ιδιαίτερα τα δέντρα, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή την στέγη σας και θα μπορούσε να κάνουν ζημιά.

 

5. Ετοιμαστείτε για διακοπές ρεύματος. Το φθινόπωρο και ιδιαίτερα τον χειμώνα μπορεί να γίνουν διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές, γι ‘αυτό είναι καλύτερα να αρχίσετε να προετοιμάζεστε από τώρα. Είναι μια καλή ιδέα να επενδύσετε σε μια γεννήτρια έκτακτης ανάγκης για αυτές τις καταστάσεις. Αν έχετε ήδη, ελέγξτε ότι λειτουργεί σωστά για να αποφύγετε εκπλήξεις.

 

6. Σιγουρευτείτε για τις συσκευές ασφαλείας του σπιτιού. Το φθινόπωρο είναι η εποχή που αρχίζετε την θέρμανση και το άναμμα του τζακιού. Έτσι είναι μια καλή ιδέα να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες σε όλους τους ανιχνευτές καπνού και συσκευές μονοξειδίου του άνθρακα που έχετε στο σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε σωστά.

 

7. Προμηθευθείτε καυσόξυλα. Είτε παραγγείλετε ή εάν έχετε κόψει τα δικά σας καυσόξυλα, βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά και έτοιμα. Είναι καλύτερο να καλύψετε τα καυσόξυλα και να τα αποθηκεύσετε μακριά από το σπίτι για λόγους ασφαλείας.

 

8. Βάλτε λίπασμα στο γκαζόν σας. Εάν βάλετε λίπασμα στο γκαζόν θα βοηθήσετε στην πρόληψη ζημιών το χειμώνα και για τα ζιζάνια την άνοιξη. Ζητήστε από ένα τοπικό κέντρο κήπου ή ελέγξτε online για να μάθετε το είδος των λιπασμάτων που χρειάζεστε και πότε να το εφαρμόσετε.

 

9. Μαζέψτε τα  εποχιακά έπιπλα που έχετε. Θυμηθείτε να τα καθαρίσετε πριν τα αποθηκεύσετε, κατά προτίμηση σε ξηρό μέρος.

 

10. Αφαιρέστε τα φύλλα από την αυλή. Θα γεμίσει με περισσότερα φύλλα, έτσι αρχίστε νωρίς. Βάλτε τα σε ένα σωρό για να γίνουν λίπασμα ή σε σακούλες σκουπιδιών για να πεταχτούν.

 

11. Ελέγξτε την αποστράγγιση του νερού. Με τις πολλές βροχές, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι σχάρες ομβρίων υδάτων είναι απαλλαγμένες από εμπόδια και δεν πέφτει νερό στα θεμέλια.

 

12. Καθαρίστε τους υγραντήρες σας. Αντικαταστήστε τυχόν παλιά φίλτρα και καθαρίστε το εσωτερικό μέρος. Το ξίδι είναι φθηνό και λειτουργεί καλά για τον σκοπό αυτό.

 

13. Ενισχύστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες σας. Θυμηθείτε να ελέγξετε το σφράγισμα γύρω από όλες τις πόρτες και τα παράθυρα.

 

14. Το κλιματιστικό σας. Δεν είναι ποτέ μια κακή ιδέα να προγραμματίσετε ακόμα πιο μπροστά. Εάν το σπίτι σας διαθέτει κεντρικό κλιματισμό και ζείτε σε ένα κλίμα όπου δεν θα το χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να είναι αναγκαίο να καλύψετε την εξωτερική μονάδα σας για τον επερχόμενο χειμώνα.

Πηγή: tilestwra.com