Το κλάμα του ελέφαντα μπροστά στη σφαγή – Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της WWF είναι γροθιά στο στομάχι
November 22, 2017
10 ασυνήθιστα ζώα με τα πιο δημιουργικά τριχώματα από την φύση τους
November 28, 2017

7 πράγματα που συμβαίνουν αν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με τον σκύλο σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν έχουν σκύλο θεωρούν ότι είναι τρελό να μοιράζεσαι το καθαρό και άνετο κρεβάτι σου με τον σκύλο σου, αλλά οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν τελείως διαφορετική γνώμη.

Η εικόνα ενός σκύλου ξαπλωμένου σε ένα κρεβάτι είναι πολύ χαριτωμένη, αλλά αν σκεφτείτε τους ψύλλους, τις τρίχες των σκύλων και τις βρώμικες πατούσες τους μπορεί να αλλάξετε γνώμη.

Φυσικά, δεν θέλουν όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τα σκυλιά τους, αλλά σε μερικούς το να έχουν τον σκύλο τους στο κρεβάτι τους δίνει μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας.

Τώρα, μια καινούργια έρευνα διαπίστωσε τα οφέλη του να κοιμόμαστε μαζί με τον σκύλο μας.

Μια έρευνα με 150 ιδιοκτήτες σκύλων από την Mayo Clinic ανακάλυψε μερικά εκπληκτικά ευρήματα για τους λάτρεις των σκύλων. Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν μέρος στην έρευνα, το 56% ανέφερε ότι κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι ή δωμάτιο με τον σκύλο του και από αυτούς το 41% δήλωσε ότι ο σκύλος τους βοηθούσε να κοιμηθούν καλύτερα Δείτε παρακάτω τα οφέλη του να κοιμάστε μαζί με τον σκύλο σας.

1.Μειώνει το άγχος και το στρες

Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα σκυλιά μειώνουν το στρες. Για παράδειγμα, τα σκυλιά θεραπείας χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για να μειώσουν τον στρες και το άγχος. Ακόμα και το να είστε κοντά στον σκύλο σας θα σας χαλαρώσει.

2. Νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια

Το να ξέρετε ότι ο σκύλος είναι κοντά σας, σας κάνει να νιώθετε περισσότερο ασφαλείς. Επιπλέον, ο σκύλος μπορεί να σας προστατεύσει και σωματικά.

3. Σας ζεσταίνουν

Τα περισσότερα σκυλιά πρέπει να ξαπλώσουν πάνω σας για να νιώσουν τελείως άνετα. Επίσης, οι τετράποδοι φίλοι σας θα σας ζεστάνουν τους κρύους μήνες του χειμώνα.

4. Είναι καλό για τον σκύλο σας

Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να αγαπάει ο σκύλος σας περισσότερο εκτός από εσάς. Οπότε, το κοιμάστε μαζί με τον σκύλο σας κάνει καλό και στην υγεία του σκύλου.

5. Σας βοηθούν να κοιμηθείτε

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αίσθηση ασφάλειας που παρέχουν τα σκυλιά θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ευκολότερα.

6. Μειώνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης

Τα σκυλιά δίνουν ανιδιοτελή αγάπη. Για τους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη η στενή επαφή με τα σκυλιά θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα.

7. Προσφέρουν άνεση

Μια αγκαλιά από τον καλύτερό σας φίλο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο χαρούμενοι.

tilestwra.com