taxidi-skylos-insta
Ένα περιπετειώδες ταξίδι με τον σκύλο του
November 10, 2016
athina-fthinopwro
Η Αθήνα το φθινόπωρο μέσα από ένα υπέροχο βίντεο
November 13, 2016

8 τρόποι να ψάχνετε στο Google, όπως μόνο το 4% των ανθρώπων ξέρει

8-tropoi-google-anazhthsh

Αυτές είναι οι πιο χρήσιμες συμβουλές για την αναζήτησή σας στο Ίντερνετ.

Στην εποχή μας που η τεχνολογία είναι τόσο προηγμένη και οι συνδέσεις στο Ίντερνετ πιάνουν τόσο μεγάλες ταχύτητες, μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο το οτιδήποτε. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, έχετε την δυνατότητα να βρείτε συνταγές για το πιο νόστιμο κέικ ή να μάθετε κβαντομηχανική.

Αλλά πολύ συχνά, πρέπει να ψάχνουμε ένα τεράστιο σώμα γνώσης για να βρούμε την πληροφορία που χρειαζόμαστε. Για αυτόν τον λόγο, το Bright Side έκανε μια λίστα με τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να ψάχνετε στο Google, ώστε να βρίσκετε το πολύτιμο υλικό που θέλετε με λίγα μόλις κλικ.

1. Είτε αυτό είτε το άλλο

Μερικές φορές, δεν είστε σίγουροι αν θυμάστε καλά την πληροφορία ή το όνομα που θέλετε να ψάξετε. Αλλά αυτό δεν πρέπει να συνιστά πρόβλημα. Απλά γράψτε μερικές παραλλαγές από αυτό που ψάχνετε και διαχωρίστε τις με το σύμβολο “|”. Αντί για αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το διαζευκτικό “or”. Μετά είναι εύκολο να επιλέξετε το αποτέλεσμα που βγάζει περισσότερο νόημα.

8-tropoi-google-anazhthsh

 

2. Ψάχνοντας συνώνυμα

Η γλώσσα μας είναι πλούσια σε συνώνυμες λέξεις. Κάποιες φορές, αυτό μπορεί να είναι πολύ βολικό όταν κάνετε την έρευνα διαδικτυακά. Αν θέλετε να βρείτε ιστοσελίδες για ένα συγκεκριμένο θέμα, αντί για αυτές που περιέχουν την ακριβή λέξη ή φράση, προσθέστε το σύμβολο “~” στην αναζήτησή σας. Για παράδειγμα, αν ψάξετε τον όρο “healthy ~food”, θα έχετε αποτελέσματα για τις αρχές της υγιεινής διατροφής, συνταγές, καθώς και υγιεινές επιλογές για βραδινό.

8-tropoi-google-anazhthsh

 

3. Αναζήτηση μέσα σε ιστοσελίδες

Ορισμένες φορές, διαβάζετε ένα ενδιαφέρον άρθρο μέσα σε μία ιστοσελίδα και πιάνετε τον εαυτό σας να θέλει να το ξαναδιαβάσει ή να το μοιραστεί με φίλους. Ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε την επιθυμητή πληροφορία ξανά είναι να ψάξετε μέσα στην ιστοσελίδα. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογείτε την διεύθυνση της ιστοσελίδας, μετά μία λέξη κλειδί ή μία φράση του άρθρου και θα εμφανιστεί κατευθείαν.

8-tropoi-google-anazhthsh

 

4. Η δύναμη του αστερίσκου

Όταν η μνήμη μας αποφασίζει να μας εμποδίσει από εκείνη την λέξη, φράση ή αριθμό που χρειαζόμαστε για να βρούμε αυτό που ψάχνουμε, τότε μπορούμε να απευθυνθούμε στο σύμβολο “*”. Απλά χρησιμοποιείστε το αντί για την λέξη/φράση που δεν θυμάστε και θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.

8-tropoi-google-anazhthsh

 

5. Όταν λείπουν πολλές λέξεις

Αν δεν θυμάστε το μεγαλύτερο μέρος της φράσης, τότε δοκιμάστε να γράψετε τις πρώτες και τελευταίες λέξεις και να προσθέσετε το “AROUND +(τον αριθμό των λέξεων που λείπουν περίπου)” ανάμεσά τους. Για παράδειγμα, ”I wandered AROUND(4) cloud.”

8-tropoi-google-anazhthsh

 

6. Χρησιμοποιήστε το χρονικό περιθώριο

Κάποιες φορές, πρέπει να θυμηθούμε τα γεγονότα που έγιναν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για να το κάνουμε αυτό, προσθέτουμε ένα χρονικό περιθώριο στην αναζήτησή μας με την βοήθεια των τριών τελειών ανάμεσα στις ημερομηνίες. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να βρούμε τις επιστημονικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα, μπορούμε να γράψουμε:

8-tropoi-google-anazhthsh

 

7. Βρείτε παρόμοιες ιστοσελίδες

Αν έχετε βρει κάτι που σας αρέσει πολύ στο Ίντερνετ και θέλετε να βρετε κι άλλες παρόμοιες σελίδες, γράψτε “related:” και μετά προσθέστε την διεύθυνση της ιστοσελίδας, χωρίς κενό ανάμεσά τους.

8-tropoi-google-anazhthsh

 

8. Ολόκληρες φράσεις

Τα εισαγωγικά είναι ο απλούστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε κάτι συγκεκριμένο ακριβώς με την σειρά που το γράψατε. Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσετε τις λέξεις I’m picking up good vibrationsχωρίς τα εισαγωγικά, η μηχανή αναζήτησης θα δείξει αποτελέσματα όπου οι λέξεις δεν εμφανίζονται με την σειρά στην εκάστοτε ιστοσελίδα. Αντιθέτως, αν γράψετε “I’m picking up good vibrations”, με τα εισαγωγικά, θα βρείτε τα αποτελέσματα με τις λέξεις να εμφανίζονται μόνο με την σειρά που τις γράψατε. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τους στίχους του τραγουδιού που ψάχνατε.

8-tropoi-google-anazhthsh

Πηγή: popaganda.gr