Tony Hawk
Ο θρυλικός Tony Hawk ξαναχτυπά!
November 20, 2015
chopsticks
Γιατί οι ασιάτες χρησιμοποιούν chopsticks;
November 24, 2015

A LONG TIME AGO IN A GALAXY FAR, FAR AWAY…

Με την κυκλοφορία της νέας ταινίας Star Wars, με τίτλο The Force Awakens, που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 24 Δεκεμβρίου και την ταυτόχρονη κυκλοφορία, του πολύ αναμενόμενου παιχνιδιού Star Wars Battlefront, η τρέλα με το ομώνυμο saga φαίνεται να κρατεί καλά και οι φαν του κόσμου του Star Wars, έχουν σίγουρα ενθουσιαστεί! 

To παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου στην Ευρώπη, για PC, PS4 και Χbox One και ήδη από τις αναφορές που έρχονται από την Αμερική πραγματικά κατάφερε όχι μόνο να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών, αλλά τις ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό!

Μπορούμε μάλιστα να πούμε με σιγουριά πως αποτελεί ίσως τον καλύτερο τίτλο Star Wars που κυκλοφόρησε ύστερα από το κλασσικό Star Wars: Knights of the Old Republic.

Το Battlefront είναι ένα action first person shooter το οποίο υποστηρίζει και third person action. O χρήστης ξαναζεί τα γεγονότα των ταινιών και συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές μάχες που έλαβαν μέρος σε διάφορους πλανήτες, αλλά και στο μεσοπλανητικό διάστημα. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του τίτλου, εκτός από την τεχνική του αρτιότητα σε επίπεδο γραφικών και soundtrack, είναι η μεγάλη ποικιλία ρόλων που αναλαμβάνει ο παίκτης και των πανέμορφων τοπίων, που στην ουσία καθιστούν τον τίτλο ένα πολυδιάστατο παιχνίδι, με πολύ βάθος και φανταστικό gameplay.

Συγκεκριμένα ο παίκτης χειρίζεται κλώνους και droids ή rebels ανάλογα με την πλευρά που έχει επιλέξει. Εκτός όμως από απλούς ανώνυμους στρατιώτες, ο παίκτης αναλαμβάνει να χειριστεί και κεντρικούς ήρωες της ταινίας σε ορισμένες αποστολές! Οι τακτικές, η στρατηγική και τα καλά αντανακλαστικά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να κατέχει ο παίκτης για να ολοκληρώνει τις πίστες με επιτυχία και να προχωράει η δράση. Οι διαστημικές μάχες και η μάχη με τα φωτόσπαθα ανάμεσα σε Jedi και Siths σίγουρα θα κλέψουν για ακόμα μια φορά την παράσταση.

Είναι νωρίς για συμπεράσματα αλλά…

Όλα αυτά σίγουρα ακούγονται συναρπαστικά, ωστόσο οφείλω ως απαιτητικός παίκτης να έχω αμφιβολίες για κάποια ζητήματα. Ζήτημα πρώτο: καλά τα γραφικά και το gameplay σεναριακά όμως έχει να μου δώσει κάτι; Και δεν λέω κάτι τρελό, ίσως μια σειρά από εναλλακτικά φινάλε κρατούσαν το ενδιαφέρον αμείωτο αλλά προσωπικά θα προτιμούσα και μια νέα ιστορία που να με κάνει να ανυπομονώ να μάθω τη συνέχεια. Ζήτημα δεύτερο: θα μπορέσει να λειτουργήσει όπως πρέπει η on-line multiplayer πλευρά του παιχνιδιού; Δεν είναι λίγες οι αναφορές παικτών που κάνουν λόγο για διάφορα προβλήματα με το Star Wars Battlefront ανήμερα της κυκλοφορίας του στην Αμερική. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην PS4 έκδοση με τους παίκτες να αδυνατούν να συνδεθούν στους servers της DICE ή να μην μπορούν να τρέξουν καν το παιχνίδι, ιδιαίτερα όσον αφορά την ψηφιακή Ultimate Edition.

Εν κατακλείδι το Star Wars Battlefront αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ΕΑ ,να αποδείξει πως το έχει ακόμα με τους απαιτητικούς action τίτλους και μπορεί να ικανοποιήσει, ακόμα και παίκτες που δεν είναι φανατικοί της εν λόγω σειράς. Από τα πολλά trailer πάντως που έχουμε δει και τα πρώτα βίντεο με το gameplay του τίτλου, φαίνεται σαν ένας πολύ καλός τίτλος που θα έχει σίγουρη επιτυχία. Ειδικά μάλιστα, οι λάτρεις της σειράς, επιβάλλεται να τον προμηθευθούν αμέσως μόλις κυκλοφορήσει.

starwars battlefront 2