Μία βιοψηφιακή κουρτίνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
November 13, 2018
Το Facebook τα βάζει με τον Τζορτζ Σόρος
November 15, 2018

Black Friday 2018, τι να προσέξετε στις τηλεοράσεις

Περίπου μία εβδομάδα μας χωρίζει από τη Black Friday του 2018. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά επίσημης εφαρμογής της Black Friday στην Ελλάδα και η μέρα των μεγάλων εκπτώσεων είναι η 24η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εμπορικής κοινότητας, η κίνηση αναμένεται αυξημένη και οι εκπτώσεις θα φτάσουν μέχρι και το 80%. Μάλιστα για φέτος παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οδεύουμε σε ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ, καθώς το κοινό περιμένει με αγωνία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Το ωράριο των καταστημάτων που θα συμμετέχουν στο Black Friday 2018, δεν φαίνεται ότι θα επεκταθεί. Ενδεχομένως μερικά μικρότερα καταστήματα να τηρήσουν το ωράριο των πολυκαταστημάτων και να παραμείνουν ανοικτά από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 21:00 μ.μ..

Σημειώνεται οι εκπτώσεις τελείωσαν, αλλά οι έμποροι δεν είναι ευχαριστημένοι. Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την περιοδική έρευνα για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου. Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε δείγμα 150 επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στρωματοποιημένη δειγματοληψία σε δύο στάδια, σε εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν μια μεσοσταθμική μείωση κατά 7% συγκριτικά με πέρσι.

Τα trends της Black Friday

Trends της Black Friday είναι τα προϊόντα τεχνολογίας. Αυτός είναι ο πρώτος τομέας στον οποίο στρέφονται οι Έλληνες, με τις τηλεοράσεις να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας

Αφού πάρετε μια απόφαση όσον αφορά στο θέμα του budget και τις ίντσες καλό είναι να εστιάσετε στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Πρέπει σίγουρα να ξέρετε πως στις τηλεοράσεις κορυφαίες τεχνολογίες είναι οι LCD και οι OLED.

Αυτό σημαίνει πως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι έχει να κάνει με την τηλεόραση, είναι το 4Κ και το HDR. Το πρώτο αφορά στη μεγαλύτερη ανάλυση της εικόνας και το δεύτερο έχει να κάνει με το χρωματικό εύρος και τη φωτεινότητα της οθόνης.

Το θέμα της τηλεόρασης θέλει μεγάλη έρευνα ειδικά την Black Friday για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.

Για παράδειγμα οι OLED τηλεοράσεις αποτελούν εξέλιξη των LED τηλεοράσεων και η διαφορά τους εντοπίζεται στην τεχνολογία φωτισμού. Οι LED τηλεοράσεις έχουν οπίσθιο φωτισμό και είναι υποδεέστερες από πλευράς ποιότητας εικόνας και γωνίας θέασης σε σχέση με τις OLED, ενώ στις OLED το κάθε pixel παράγει το δικό του φως.

H ανάλυση της εικόνας είναι επίσης σημαντικό στοιχείο.

Οι τηλεοράσεις που κυμαίνονται μεταξύ της ανάλυσης 1366 x 768 και 1920 x 1080 χαρακτηρίζονται ως HD Ready, ενώ όσες διαθέτουν ανάλυση μεγαλύτερη ή ίση από 1920 x 1080 χαρακτηρίζονται ως Full HD. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους τηλεοράσεις οι οποίες έχουν 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από τις Full HD, οι λεγόμενες 4K Ultra HD, με ανάλυση 3840 x 2160.

Κοιτώντας την πίσω πλευρά της τηλεόρασης μπορούμε να παρατηρήσουμε ένα πλήθος από θύρες εισόδου και εξόδου, που μας επιτρέπουν τη σύνδεσή της με άλλες συσκευές.

Προκειμένου να απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν ποιοτικότερη εικόνα και ήχο, ο τρόπος σύνδεσης θα πρέπει να είναι ψηφιακός. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες συσκευές που συνήθως συνδέουμε σε μία τηλεόραση (π.χ. Blu-Ray Player, Παιχνιδομηχανές, Δέκτες, Αποκωδικοποιητές, Laptop, Ψηφιακές Φωτογραφικές Μηχανές) είναι εξοπλισμένες με HDMI θύρες, η τηλεόραση μας θα πρέπει να έχει ικανό αριθμό HDMI θυρών.

Άλλες χρήσιμες θύρες για μία τηλεόραση είναι οι USB και οι υποδοχές αφαιρούμενων καρτών μνήμης SD (SD Card Slots).

Πηγή: newsbeast.gr